15.1 C
Purmerend
woensdag 15 mei 2024
HomePurmerendDijklander Ziekenhuis zet reanimatiewens op het polsbandje

Dijklander Ziekenhuis zet reanimatiewens op het polsbandje

Purmerend / Hoorn – Als er gereanimeerd moet worden, telt iedere seconde. Maar als reanimatie-afspraken eerst in de computer moeten worden opgezocht gaat kostbare tijd verloren. Daarom staat in het Dijklander Ziekenhuis de wens om wel of niet te reanimeren vanaf nu op de polsbandjes van patiënten.

Niet iedereen wil gereanimeerd worden, want daar kunnen consequenties aan zitten. Met deze aanduiding op de polsbandjes wil het Dijklander Ziekenhuis een ongewenste reanimatie voorkomen.

Soms zijn patiënten niet meer dezelfde persoon als daarvoor.

MARIANNE VRIEND, VERPLEEGKUNDIGE

Zo weet ook Verpleegkundige Marianne Vriend, die het idee voor de polsbandjes ontwikkelde. “Een reanimatie is niet niks. Het is een medische ingreep en soms zijn patiënten niet meer dezelfde persoon als daarvoor”, vertelt ze. “Het is dus heel belangrijk dat patiënten hier hun eigen keuze in kunnen maken.”

Iedereen die in het Dijklander Ziekenhuis wordt opgenomen krijgt de vraag over wel of niet reanimeren voorgelegd. De wens wordt kenbaar gemaakt op de sticker van standaard polsbandjes van patiënten. Dijklander Ziekenhuis laat weten dat het niet gaat om een andere kleur polsbandjes, waar sommige ziekenhuizen gebruik van maken.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,910FansLike
2,550VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
15.1 ° C
16.1 °
14.4 °
81 %
1.3kmh
29 %
wo
18 °
do
18 °
vr
16 °
za
20 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.