Purmerend

Gemeentehuis Purmerend afgesloten, verdachte brief in postkamer

Purmerend – Vanochtend is er een verdachte brief afgeleverd in het gemeentehuis van Purmerend. Er is door de hulpdiensten opgeschaald naar grip 1. Niemand mag meer in of uit het gemeentehuis.

Een woordvoerder van de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland laat weten dat er in de postkamer van het gemeentehuis een verdachte brief is aangetroffen. De postkamer is ontruimd. Verschillende hulpdiensten zijn ter plaatse. Voor de rest is er nog weinig duidelijk, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten.

Update 10:45 uur:

Onderzoek in volle gang – 8 mensen geïsoleerd

De verdachte brief wordt op dit moment onderzocht. Afhankelijk van de uitkomst zullen er verdere stappen volgen. Acht mensen in het gemeentehuis zijn geïsoleerd. Zij mogen de betreffende afdeling niet verlaten totdat duidelijk is wat er in de brief zit.

Update 11:30 uur:

PoederbriefGemeentehuis weer toegankelijk

De politie laat weten dat de inhoud van de brief geen direct gevaar voor de omgeving oplevert. Het zou gaan om een poederbrief. Verdere ontruiming van het gemeentehuis is niet noodzakelijk. Er zal nog onderzoek worden gedaan naar de herkomst van de brief. Het gemeentehuis is weer toegankelijk. De betrokken medewerkers krijgen indien nodig nazorg. De burgemeester staat in persoonlijk contact met hen. 

Foto’s: Rob Klaucke


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

 1. Hemel-zij-dank;
  -de inhoud van de brief levert geen direct gevaar voor de omgeving op.
  -ontruiming van het gemeentehuis is niet noodzakelijk.
  -er zal nog onderzoek worden gedaan naar de herkomst van de brief.
  -het gemeentehuis is weer toegankelijk.

  Alle opgetrommelde hulpverleners: bedankt voor uw inzet.
  En over tot de orde van de dag.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: