BeemsterWaterland

Middenbeemster en Broek in Waterland in race voor allermooiste dorp van Nederland

Regionaal – Nederland telt honderden dorpen. Terpdorpen, lintdorpen, dijkdorpen, kerkdorpen, ringdorpen, esdorpen… En daar zitten pareltjes tussen. Plaatsen waar je op een historisch marktplein kunt zitten op een lommerrijk terras van het dorpscafé. Omarmd door kleinschalige gezelligheid of juist weldadige rust. Dorpen waar je je waant in een andere eeuw of juist in de toekomst. Maar wat is nu het allermooiste dorp van Nederland?

Zo begint de ANWB de oproep om te stemmen op het allermooiste dorp van Nederland. In totaal zijn er landelijk 40 dorpen geselecteerd om mee te mogen doen met deze verkiezing waarvan twee uit onze regio. De criteria waarin de dorpen moeten voldoen: beschermd dorpsgezicht (geen stad), mét kerk en bij voorkeur niet meer dan 15.000 inwoners.

Wie stemt maakt kans op een volledig verzorgd weekendje weg naar een van de vijf Allermooiste dorpen van Nederland, voor twee personen. Mét een leuke fiets- of wandelroute. Daarnaast zijn er 25 exemplaren te winnen van de splinternieuwe ANWB-uitgave: ‘De allermooiste dorpen van Nederland’. 

Welk dorp vindt u het mooist? Hieronder kunt u uw stem uitbrengen.

Jouw mooiste dorp – ANWB

Stem op het allermooiste dorp van Nederland


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.