20.1 C
Purmerend
maandag 22 juli 2024
HomeBeemsterMiddenbeemster en Broek in Waterland in race voor allermooiste dorp van Nederland

Middenbeemster en Broek in Waterland in race voor allermooiste dorp van Nederland

Regionaal – Nederland telt honderden dorpen. Terpdorpen, lintdorpen, dijkdorpen, kerkdorpen, ringdorpen, esdorpen… En daar zitten pareltjes tussen. Plaatsen waar je op een historisch marktplein kunt zitten op een lommerrijk terras van het dorpscafé. Omarmd door kleinschalige gezelligheid of juist weldadige rust. Dorpen waar je je waant in een andere eeuw of juist in de toekomst. Maar wat is nu het allermooiste dorp van Nederland?

Zo begint de ANWB de oproep om te stemmen op het allermooiste dorp van Nederland. In totaal zijn er landelijk 40 dorpen geselecteerd om mee te mogen doen met deze verkiezing waarvan twee uit onze regio. De criteria waarin de dorpen moeten voldoen: beschermd dorpsgezicht (geen stad), mét kerk en bij voorkeur niet meer dan 15.000 inwoners.

Wie stemt maakt kans op een volledig verzorgd weekendje weg naar een van de vijf Allermooiste dorpen van Nederland, voor twee personen. Mét een leuke fiets- of wandelroute. Daarnaast zijn er 25 exemplaren te winnen van de splinternieuwe ANWB-uitgave: ‘De allermooiste dorpen van Nederland’. 

Welk dorp vindt u het mooist? Hieronder kunt u uw stem uitbrengen.

Jouw mooiste dorp – ANWB

Stem op het allermooiste dorp van NederlandSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
20.1 ° C
21.8 °
18.9 °
69 %
4kmh
31 %
ma
21 °
di
21 °
wo
20 °
do
24 °
vr
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.