12.7 C
Purmerend
maandag 27 mei 2024
HomePurmerendOM eist werkstraf en detentie tegen jeugdige verdachten van steekpartij Purmerend

OM eist werkstraf en detentie tegen jeugdige verdachten van steekpartij Purmerend

Purmerend – Slachtoffers Ilias (18) en Cokkie (17) stonden vandaag in de rechtszaal oog in oog met hun drie minderjarige belagers. De twee werden in oktober vorig jaar neergestoken in Purmerend en vluchten naar het Dijklander Ziekenhuis.

De officier van justitie liet vandaag de strafeis voor de jeugdige daders (13, 16 en 17) horen. Tegen de 16-jarige jongen is tachtig uur werkstraf en een voorwaardelijke jeugddetentie van 120 dagen geëist. Ook wordt hij verdacht van de overtreding van de leerplichtwet

Tegen de 17-jarige verdachte is een werkstraf van tachtig uur en een deels voorwaardelijke jeugddetentie van 120 dagen geeist. De strafeis voor de 13-jarige jongen is 150 dagen voorwaardelijk jeugddetentie en onvoorwaardelijk 60 uur werkstraf. 

De verdachten bewerkten volgens de vader van Cokkie, zijn zoon en zijn vriend met grote messen. “Cokkie een keer in zijn buik, en Illias drie keer in rug een keer in zijn hand en zijn hoofd. Tijdens de vechtpartij is ook nog zijn hand gebroken”, vertelt de vader over de bewuste dag. “Hij durft nu niet meer alleen de straat op.”

De rechter doet op 24 maart uitspraak. 

Steekincident Spinetstraat, 3 minderjarige jongens aangehouden –

Purmerend – Op maandagmiddag heeft er een steekincident plaatsgevonden bij een garagebox in de Spinetstraat. Hierbij zijn twee jongens van 16 en 18 jaar oud uit Purmerend gewond geraakt. De politie heeft drie minderjarige jongens aangehouden. Rond 15.10 uur kreeg de politie een melding dat twee gewonde jongens zich …

Twee tieners gewond bij steekpartij – verdachte aangehouden –

Purmerend – Vanmiddag rond 15:10 uur meldden zich twee tieners op de spoedeisende hulp van het Dijklanderziekenhuis. Het tweetal had verwondingen opgelopen bij een steekpartij. Omdat de politie eerst dacht dat de steekpartij bij het ziekenhuis zelf had plaatsgevonden, werd een gedeelte van het terrein afgezet.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

 1. Deze jeugd heeft maar één toekomst: een criminele torkomst welteverstaan.

  En dan die belachelijke strafeisen (want de straf moet nog opgelegd worden,hè);
  13-jarige jongen: 150 dagen voorwaardelijk jeugddetentie en onvoorwaardelijk 60 uur werkstraf.
  16-jarige jongen: 120 dagen voorwaardelijke jeugddetentie en 80 uur werkstraf en een m.b..t. verdenking van de overtreding van de leerplichtwet wordt één ouder/verzorger wordt vervolgd, te weten degene die is gehoord dan wel de ouder/feitelijk verzorger die in het bevolkingsregister als gezinshoofd wordt aangemerkt vanuit de gedachte dat een boete het hele gezin treft. Bij co-ouderschap dient per verzuim beoordeeld te worden of één of beide ouders worden vervolgd. Zie: richtlijn voor strafvordering strafrechtelijke aanpak schoolverzuim/ Aan- wijzing i.d.z.v. artikel 130 lid 4 Wet RO.
  17-jarige verdachte: een deels voorwaardelijke jeugddetentie van 120 dagen en een werkstraf van tachtig uur.

  Bedenk dat de “straffen” voor dit soort jeugdige crimineeltjes een stuk lager uitvallen dan de “eis”.

  De twee slachtoffers Ilias (18) en Cokkie (17) dragen daarentegen, lichamelijk en/of geestelijk, de gevolgen van de daden van de 3 minderjarige verdachten de rest van hun leven met zich mee.
  Gratis zonder kans op vermindering van de duur van hun “straf” (=leed).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,929FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.7 ° C
13.9 °
11.7 °
78 %
4kmh
100 %
ma
18 °
di
18 °
wo
15 °
do
14 °
vr
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.