Waterland

Rob zit in quarantaine: “Je bent een soort moderne lepralijder” (video)

Zuiderwoude – Rob van den Hove uit Zuiderwoude raakte tijdens zijn vakantie in Noord-Italië besmet met het coronavirus. Hij zit daarom verplicht in quarantaine in zijn woning. De buurt is erg met zijn lot begaan, maar zelfs zij ervaren de consequenties van Robs besmetting.

“Ik hoorde van iemand uit het dorp dat kennissen niet bij de buren op bezoek willen komen omdat ik ziek ben. Er is een soort angsthype gecreëerd”, vertelt Rob van achter zijn raam tegen een verslaggever van NH Nieuws. 

Toch ontbreekt het Rob aan niets. Zo wordt er regelmatig vers eten naar zijn huis gebracht.  “Als er iets wordt gebracht, moet diegene eerst weglopen voordat ik het kan pakken. Er kan niet even gezellig iemand binnenkomen. Een beetje lachwekkend is het wel. Je bent een soort moderne lepralijder.”

Dagelijks bezoek 

De GGD komt elke dag bij Rob langs om zijn temperatuur te meten en om te vragen hoe het gaat. Pas als hij weer helemaal beter is, mag hij zich weer onder de mensen begeven. “Maar ik denk dat mensen zich dan doodschrikken. De meesten zeggen ‘blijf toch nog maar even weg voor alle zekerheid’.” 

Rob moet waarschijnlijk nog een week in quarantaine blijven.

Relevant artikel:

Eerste besmetting coronavirus in onze regio: patiënt in thuisisolatie –

Waterland – Vanmiddag is met laboratoriumonderzoek door de GGD Zaanstreek-Waterland vastgesteld dat een 64-jarige man uit Waterland het coronavirus heeft. De man is in thuisisolatie gezet. De man uit Waterland heeft de besmetting in Noord-Italië opgelopen. Ook een 60-jarige man uit Zaanstad heeft het virus.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.