14 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
HomeWaterlandRob zit in quarantaine: "Je bent een soort moderne lepralijder" (video)

Rob zit in quarantaine: “Je bent een soort moderne lepralijder” (video)

Zuiderwoude – Rob van den Hove uit Zuiderwoude raakte tijdens zijn vakantie in Noord-Italië besmet met het coronavirus. Hij zit daarom verplicht in quarantaine in zijn woning. De buurt is erg met zijn lot begaan, maar zelfs zij ervaren de consequenties van Robs besmetting.

“Ik hoorde van iemand uit het dorp dat kennissen niet bij de buren op bezoek willen komen omdat ik ziek ben. Er is een soort angsthype gecreëerd”, vertelt Rob van achter zijn raam tegen een verslaggever van NH Nieuws. 

Toch ontbreekt het Rob aan niets. Zo wordt er regelmatig vers eten naar zijn huis gebracht.  “Als er iets wordt gebracht, moet diegene eerst weglopen voordat ik het kan pakken. Er kan niet even gezellig iemand binnenkomen. Een beetje lachwekkend is het wel. Je bent een soort moderne lepralijder.”

Dagelijks bezoek 

De GGD komt elke dag bij Rob langs om zijn temperatuur te meten en om te vragen hoe het gaat. Pas als hij weer helemaal beter is, mag hij zich weer onder de mensen begeven. “Maar ik denk dat mensen zich dan doodschrikken. De meesten zeggen ‘blijf toch nog maar even weg voor alle zekerheid’.” 

Rob moet waarschijnlijk nog een week in quarantaine blijven.

Relevant artikel:

Eerste besmetting coronavirus in onze regio: patiënt in thuisisolatie –

Waterland – Vanmiddag is met laboratoriumonderzoek door de GGD Zaanstreek-Waterland vastgesteld dat een 64-jarige man uit Waterland het coronavirus heeft. De man is in thuisisolatie gezet. De man uit Waterland heeft de besmetting in Noord-Italië opgelopen. Ook een 60-jarige man uit Zaanstad heeft het virus.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14 ° C
16.1 °
12.8 °
81 %
0.9kmh
100 %
vr
18 °
za
17 °
zo
20 °
ma
22 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.