18.3 C
Purmerend
donderdag 23 mei 2024
HomePurmerendDijklander Ziekenhuis neemt maatregelen in strijd tegen coronavirus, helft operaties verzet

Dijklander Ziekenhuis neemt maatregelen in strijd tegen coronavirus, helft operaties verzet

Purmerend – Het Dijklander Ziekenhuis heeft vandaag opnieuw het beleid aangepast en meer maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het verspreiden van coronavirus. Zodat het ziekenhuis medewerkers, middelen en bedden beschikbaar kan maken en houden voor mensen die vanwege het coronavirus medische zorg nodig hebben. 

Om die reden is besloten om een aantal reeds ingeplande operaties in de komende weken te verzetten. Dit gaat met name om operaties waarbij wordt verwacht dat na de operatie een ziekenhuisopname nodig is. In totaal gaat het om ongeveer de helft van de operaties in het Dijklander Ziekenhuis. 

Bestuursvoorzitter Arno Timmermans: “Dit is een ingrijpend besluit, maar hiermee hopen we voldoende capaciteit en bedden beschikbaar te maken voor patiënten met (verdenking van) het Coronavirus. Tegelijkertijd realiseren wij ons dat het ontzettend vervelend is voor patiënten die te horen krijgen dat hun operatie wordt verzet. Uiteraard worden de patiënten van wie de operatie wordt verzet zo spoedig mogelijk op de hoogte gebracht. Spoedoperaties, verloskunde en oncologische ingrepen kunnen blijven plaatsvinden.”

Poli-afspraken telefonisch

Om de kans op verspreiding nog verder te verkleinen zal het Dijklander Ziekenhuis met ingang van maandag 16 maart de poliklinische activiteiten beperken. Dit betekent geen sluiting van de poliklinieken. Maar, waar mogelijk, zullen consulten met patiënten zoveel mogelijk telefonisch of via videoverbinding plaatsvinden. Alleen als het medisch direct noodzakelijk is, kunnen patiënten naar de poli komen. Ook worden er geen second opinions meer uitgevoerd. Patiënten met een afspraak op de polikliniek worden zo spoedig mogelijk geïnformeerd. 

Hoest-, koorts of verkoudheidsklachten, kom niet!

Het Dijklander Ziekenhuis doet een dringend beroep aan bezoekers en patiënten om niet naar het ziekenhuis te komen als zij last hebben van hoest-, griep en/of verkoudheidsklachten. Ook gelden er tijdelijk aangepaste bezoekregels; 1 bezoeker per patiënt per dag. Uitzondering hierop is bezoek voor kinderen en voor terminale patiënten.

Op dit moment liggen er drie patiënten op een hiervoor speciale ingerichte afdeling in het Dijklander Ziekenhuis. Eén patiënt is positief getest. Van twee anderen patiënten is de uitslag nog niet bekend. .

Meer informatie is te vinden op de website van het Dijklander Ziekenhuis:

Informatie over het Corona-virus

Is het ziekenhuis geopend voor patiënten? Ja, alle afspraken en behandelingen gaan vooralsnog door. Wel vragen we u om uw afspraak of behandeling telefonisch te verzetten als u last heeft van verkoudheid, hoest- en/of griepklachten. Als u begeleiding meeneemt naar het ziekenhuis is het belangrijk dat hij/zij ook geen last heeft van verkoudheid, hoest- en/of griepklachten.

Relevant artikel:

Medewerker Dijklander besmet met Corona: patiënten geïnformeerd –

Purmerend – Een medewerker van het Dijklanderziekenhuis in Purmerend is besmet met het Corona-virus, dat bevestigde het Dijklander Ziekenhuis vanmiddag aan Regio Purmerend. Alle patiënten die recentelijk voor de positieve test met de medewerker in contact zijn geweest, zijn hier door het ziekenhuis over geïnformeerd.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,925FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
18.3 ° C
20.7 °
16 °
65 %
6.7kmh
16 %
do
18 °
vr
17 °
za
18 °
zo
21 °
ma
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.