Purmerend

Dijklander Ziekenhuis plaatst noodtent voor ‘coronadrukte’

Purmerend – Bij de spoedeisende hulp van het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend is een zogenoemde ‘triage-tent’ geplaatst. Dit in verband met de verwachte drukte vanwege het coronavirus. 

In de tent zullen straks alle patiënten worden opgevangen die binnenkomen voor de spoedeisende hulp. Het gaat hierbij zowel om patiënten die zelfstandig naar het ziekenhuis komen als om mensen die met de ambulance worden gebracht. 

Controle

In de tent worden de patiënten vervolgens beoordeeld op hun klachten en beslissen artsen hoe zij het snelst geholpen kunnen worden. “De extra maatregel is bedoeld om te kunnen controleren of patiënten met luchtwegklachten mogelijk besmet zijn met het coronavirus”, zegt Yolanda van Zwol, hoofd van de spoedeisende hulp.

Het ziekenhuis verwacht een grotere toeloop van patiënten dan normaal vanwege de corona-uitbraak. Ook bij het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn is een soortgelijke maatregel genomen.

Update:

De traige-tent is verwijderd. De ingang van de Spoedeisende Hulp is nu aan de zijkant in een speciaal ingerichte ruimte waar de alle patiënten worden opgevangen die binnenkomen en waar patiënten worden beoordeeld op hun klachten.

Foto’s: Rob Klaucke


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.