7.3 C
Purmerend
donderdag 18 april 2024
HomePurmerendDijklander Ziekenhuis plaatst noodtent voor 'coronadrukte'

Dijklander Ziekenhuis plaatst noodtent voor ‘coronadrukte’

Purmerend – Bij de spoedeisende hulp van het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend is een zogenoemde ‘triage-tent’ geplaatst. Dit in verband met de verwachte drukte vanwege het coronavirus. 

In de tent zullen straks alle patiënten worden opgevangen die binnenkomen voor de spoedeisende hulp. Het gaat hierbij zowel om patiënten die zelfstandig naar het ziekenhuis komen als om mensen die met de ambulance worden gebracht. 

Controle

In de tent worden de patiënten vervolgens beoordeeld op hun klachten en beslissen artsen hoe zij het snelst geholpen kunnen worden. “De extra maatregel is bedoeld om te kunnen controleren of patiënten met luchtwegklachten mogelijk besmet zijn met het coronavirus”, zegt Yolanda van Zwol, hoofd van de spoedeisende hulp.

Het ziekenhuis verwacht een grotere toeloop van patiënten dan normaal vanwege de corona-uitbraak. Ook bij het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn is een soortgelijke maatregel genomen.

Update:

De traige-tent is verwijderd. De ingang van de Spoedeisende Hulp is nu aan de zijkant in een speciaal ingerichte ruimte waar de alle patiënten worden opgevangen die binnenkomen en waar patiënten worden beoordeeld op hun klachten.

Foto’s: Rob Klaucke



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,874FansLike
2,547VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
7.3 ° C
9 °
5.6 °
73 %
1.8kmh
8 %
do
10 °
vr
10 °
za
9 °
zo
10 °
ma
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.