8.5 C
Purmerend
dinsdag 16 april 2024
HomePurmerendLange rijen bij coffeeshops in Purmerend

Lange rijen bij coffeeshops in Purmerend

Purmerend – Nadat bekend was geworden dat horeca om 18:00 uur moesten sluiten wegens de maatregelen die het kabinet vanmiddag heeft aangekondigd, stonden er lange rijen voor beide coffeeshops in Purmerend. Bij coffeeshop Anna stond op het hoogtepunt een rij van wel 200 man.

De coffeeshops hebben een horecavergunning en moeten dus verplicht sluiten. De eigenaar van coffeeshop Anna hoopt echter dat hij morgen weer open mag. “Ik hoop dat de burgemeester voor onze coffeeshop een uitzondering maakt. Bij ons is het alleen afhalen en iedere klant is binnen één minuut weer de deur uit.” De eigenaar vraagt zich hardop af waarom bakkers en bloemenwinkels wel open mogen blijven. “Er is nog een hoop onduidelijk.”

Thuis- en straatdealers

“Ik hoop echt dat de gemeente of de overheid hierop gaat anticiperen. De thuis- en straatdealers krijgen hiermee de overhand en ontkurken de champagne. Een situatie die zeer ongewenst is, ook omdat deze dealers andere dingen verkopen dan alleen softdrugs. Bij ons is er een leeftijdscriterium van 18 jaar, geven we voorlichting en spreken we klanten aan als we merken dat het uit de hand loopt.”, zegt de eigenaar van coffeeshop Anna.

Update 21:20 uur:

Relevant artikel:

Verregaande maatregelen: scholen, horeca en sportclubs dicht –

Regionaal – De druk vanuit de samenleving en de Federatie Medisch Specialisten op de regering was groot dit weekend. Verder geven scholen aan organisatorische problemen te hebben. Dit heeft er toegeleid dat het kabinet heeft besloten de scholen per maandag 16 maart te sluiten tot zeker 6 april.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
8.5 ° C
9.5 °
7.2 °
77 %
5.8kmh
30 %
di
7 °
wo
7 °
do
12 °
vr
9 °
za
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.