ondernemers

Coffeeshops Purmerend mogen weer open

Purmerend – De Purmerendse coffeeshops mogen hun deuren weer openen voor het afhalen van softdrugs. Het kabinet heeft besloten dat voor de coffeeshops dezelfde regels gaan gelden als voor afhaalrestaurants. Die mogen klanten voorzien van eten en drinken, zolang ze die maar niet aan een tafeltje zetten.

Gistermiddag ontstond een ware run op beide coffeeshops, toen de mededeling kwam dat ze om 18.00 uur hun deuren moesten sluiten. Er stonden lange rijen van mensen die nog gauw hasj of wiet wilden kopen.

Thuis- en straathandel

Burgemeesters drongen er vandaag bij het kabinet al op aan dat de coffeeshops toestemming zouden krijgen om hun loketten weer te openen. Ze vreesden dat de illegale straathandel in drugs weer zou opbloeien door de gedwongen sluiting. Ze vinden dus gehoor voor hun oproep.

Coffeeshop Anna aan de Gedempte Singelgracht gaat vanavond weer open. “Om 18:45 gaan we open.”, zegt de eigenaar. “Wel hebben we een portier ingehuurd. Er mogen maximaal 6 personen naar binnen.” De eigenaar zegt blij te zijn met de maatregel van het kabinet. Wat coffeeshop Splif aan de Achterdijk gaat doen is nog onbekend. De zaak was telefonisch onbereikbaar.

Relevant artikel:

Lange rijen bij coffeeshops in Purmerend –

Purmerend – Nadat bekend was geworden dat horeca om 18:00 uur moesten sluiten wegens de maatregelen die het kabinet vanmiddag heeft aangekondigd, stonden er lange rijen voor beide coffeeshops in Purmerend. Bij coffeeshop Anna stond op het hoogtepunt een rij van wel 200 man. Dit nieuwsbericht is mede mogelijk gemaakt door: De coffeeshops hebben een …

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.