15.8 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
HomeondernemersCoffeeshops Purmerend mogen weer open

Coffeeshops Purmerend mogen weer open

Purmerend – De Purmerendse coffeeshops mogen hun deuren weer openen voor het afhalen van softdrugs. Het kabinet heeft besloten dat voor de coffeeshops dezelfde regels gaan gelden als voor afhaalrestaurants. Die mogen klanten voorzien van eten en drinken, zolang ze die maar niet aan een tafeltje zetten.

Gistermiddag ontstond een ware run op beide coffeeshops, toen de mededeling kwam dat ze om 18.00 uur hun deuren moesten sluiten. Er stonden lange rijen van mensen die nog gauw hasj of wiet wilden kopen.

Thuis- en straathandel

Burgemeesters drongen er vandaag bij het kabinet al op aan dat de coffeeshops toestemming zouden krijgen om hun loketten weer te openen. Ze vreesden dat de illegale straathandel in drugs weer zou opbloeien door de gedwongen sluiting. Ze vinden dus gehoor voor hun oproep.

Coffeeshop Anna aan de Gedempte Singelgracht gaat vanavond weer open. “Om 18:45 gaan we open.”, zegt de eigenaar. “Wel hebben we een portier ingehuurd. Er mogen maximaal 6 personen naar binnen.” De eigenaar zegt blij te zijn met de maatregel van het kabinet. Wat coffeeshop Splif aan de Achterdijk gaat doen is nog onbekend. De zaak was telefonisch onbereikbaar.

Relevant artikel:

Lange rijen bij coffeeshops in Purmerend –

Purmerend – Nadat bekend was geworden dat horeca om 18:00 uur moesten sluiten wegens de maatregelen die het kabinet vanmiddag heeft aangekondigd, stonden er lange rijen voor beide coffeeshops in Purmerend. Bij coffeeshop Anna stond op het hoogtepunt een rij van wel 200 man. Dit nieuwsbericht is mede mogelijk gemaakt door: De coffeeshops hebben een …Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.8 ° C
17.3 °
14.4 °
75 %
0.9kmh
91 %
vr
16 °
za
17 °
zo
20 °
ma
22 °
di
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.