6.3 C
Purmerend
donderdag 25 april 2024
HomeactueelMinister Bruins: Nederland nog niet in lockdown

Minister Bruins: Nederland nog niet in lockdown

Nederland – De komende dagen worden naar verwachting geen nieuwe maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het kabinet bekijkt de situatie per dag, zei minister Bruno Bruins (Medische Zorg) vandaag na afloop van het crisisberaad.

Volgens de minister moeten de maatregelen passend zijn, wat betekent dat er wordt gekeken welke maatregelen effect hebben, ook voor de iets langere termijn. “Het virus is niet binnen een paar weken weg.”

‘Effect is kortstondig’

Het heeft volgens de minister geen zin om op dit moment nog vergaandere maatregelen te treffen zodat Nederland op slot komt. “Als dat al kan, dan is het effect kortstondig. Het is een uitstel van de problemen, want daarna komt het virus alsnog binnen.”

Het RIVM stelt dat een volledig verbod om de straat op te gaan geen meerwaarde heeft. Op de website van het instituut staat een uitgebreide verklaring: „Weliswaar kan het nieuwe coronavirus zich dan nog minder gemakkelijk verspreiden, maar ook niemand bouwt dan immuniteit op tegen de ziekte. Aangezien de ziekte wereldwijd verspreid is, is de kans groot dat na het opheffen van een lock-down veel mensen alsnog tegelijk ziek in een korte periode worden. Met een lock-down stel je dus vooral het moment uit dat er veel mensen tegelijkertijd ziek worden, en dat willen we niet.”



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,903FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6.3 ° C
7.2 °
5.5 °
78 %
0.9kmh
100 %
do
10 °
vr
11 °
za
14 °
zo
16 °
ma
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.