15.7 C
Purmerend
dinsdag 21 mei 2024
HomeRegionaalVanaf donderdag 19 maart aangepaste dienstregeling EBS in de regio

Vanaf donderdag 19 maart aangepaste dienstregeling EBS in de regio

Regionaal – Naar aanleiding van de richtlijnen van de rijksoverheid hebben de OV-bedrijven maatregelen genomen. Door het stijgend aantal ziektemeldingen onder OV-personeel, in combinatie met het drastisch verminderd aantal reizigers, zullen de dienstregelingen van de meeste OV-bedrijven de komende periode aangepast worden. 

Ook EBS past de dienstregeling aan. Vanaf donderdag 19 maart geldt een aangepaste dienstregeling in onze regio. De aangepaste dienstregeling komt overeen met de dienstregeling in de schoolvakanties. Hou vanaf donderdag rekening met gewijzigde vertrektijden en lagere frequenties!

Buurtbussen rijden niet vanaf 17 maart

In verband met de Corona-epidemie zullen de buurtbussen in Waterland niet meer rijden. Vanaf 17 maart tot en met 6 april a.s.

In de bus: niet voor instappen

EBS vraagt reizigers om tot nader order niet meer voor in de bus te stappen. Stap in bij de volgende deur en check daar in. Dat vermindert het aantal contactmomenten tussen chauffeur en passagiers. 

Betaal met OV-chipkaart, bankpas/PIN

  • Tijdens controlerondes vragen de controleurs om zelf je ticket/telefoon voor de kaartlezer te houden. Zo hoeven de medewerkers voor het controleren van de tickets in de bus geen tickets en telefoons van de reizigers meer aan te nemen.
  • Je blijft zelf verantwoordelijk voor het in- en uitchecken tijdens de reis.

De OV-bedrijven vragen je om zoveel mogelijk met  OV-chipkaart of bankpas/pin te betalen voor je vervoerbewijs. In de bus, maar ook bij service- en verkooppunten. Als het niet anders kan, kun je bij de verkooppunten wel met contant geld betalen. De OV-bedrijven vragen alle reizigers om hun medewerking en begrip hiervoor.

OV Servicewinkel Amsterdam CS

Tot nader order zijn de NS-balies in de OV-servicewinkel op Amsterdam CS gesloten. De OV-balie blijft vooralsnog wel open (dagelijks tussen 9.00- 17.00u). Voor service van NS kunnen klanten wel terecht bij de Balies aan de centrumzijde van het station. 

Schoonmaak

Speciale extra schoonmaakactiviteiten zijn in verband met verspreidingsrisico niet nodig. In het openbaar vervoer wordt tijdens de reguliere schoonmaak wel extra aandacht besteed aan de contactpunten zoals deurklinken en hoofdsteunen. Daarnaast is er bijvoorbeeld extra aandacht voor het legen van prullenbakken.

De OV-sector wordt door de overheid en het RIVM op de hoogte gehouden van de situatie rondom het coronavirus. De OV-bedrijven trekken hier samen met de branchevereniging OV-NL in op. Als het gaat om maatregelen, volgen zij de lijn van de overheid en het RIVM. Zij zijn immers de experts en leidend op dit punt. De opdrachtgevende overheden van het stad- en streekvervoer ondersteunen deze werkwijze van de vervoerbedrijven.

De OV-bedrijven vragen begrip voor de maatregelen die ze nemen en doen een beroep op de medewerking van hun reizigers.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
15.7 ° C
17.2 °
14.4 °
80 %
0.9kmh
49 %
di
21 °
wo
19 °
do
18 °
vr
17 °
za
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.