14.4 C
Purmerend
woensdag 22 mei 2024
HomeactueelCorona/griep-klachten? Huisarts verwijst waarschijnlijk naar De Beuk

Corona/griep-klachten? Huisarts verwijst waarschijnlijk naar De Beuk

Regionaal – Heeft u klachten die kunnen wijzen op corona of griep? Dan heeft u dikke kans dat de huisarts u doorverwijst naar sporthal De Beuk in Purmerend. In de sporthal wordt een tijdelijke huisartsenpraktijk ingericht, speciaal voor mensen die corona- of griepachtige klachten hebben.

“Door vanuit een locatie te werken waar altijd de juiste beschermingsmaterialen voorhanden zijn, wordt de toenemende vraag naar de huisartsenzorg door het coronavirus efficiënter ingericht. Hier is voor gekozen vanwege de veiligheid van andere patiënten, maar zeker ook voor de huisartsen zelf.”, aldus de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.

Mensen met klachten kunnen niet op eigen initiatief aankloppen bij De Beuk. Dit kan pas na een telefonisch consult met de eigen huisarts. Ook bij andere klachten (U bent bijvoorbeeld door uw rug gegaan), terwijl u ook luchtwegklachten heeft, kan het zijn dat u naar De Beuk wordt doorverwezen.

Erik Schoofs, directeur huisartsenzorg Zaanstreek-Waterland: “Het is van belang dat we vooruitdenken. Nu kunnen de huisartsen het nog aan, maar het kan zijn dat er een moment komt dat de druk te groot wordt. Dat willen we met deze tijdelijke huisartsenpraktijk voor zijn. Voor nu is het een goede oplossing, maar we kijken dagelijks hoe we de continuïteit van de huisartsenzorg kunnen blijven bieden.”

Naast De Beuk voor de regio Waterland, wordt ook het Topsportcentum De Koog in Koog aan de Zaan ingericht als extra huisartsenpost voor specifieke klachten. De sporthallen worden op dit moment ingericht.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
matige regen
14.4 ° C
15.1 °
13.9 °
83 %
2.2kmh
100 %
wo
18 °
do
18 °
vr
17 °
za
15 °
zo
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.