Purmerend

Deze dagen – zo ervaarden 3 professionals 17 maart

Purmerend – Regio Purmerend publiceert een aantal keer per week korte interviews met enkele vaste professionals. Momenteel zijn dit Frank (verpleegkundige/flexer), Mischa (journalist/verslaggever), Michel (ondernemer/winkelier).

Deze dagen: dinsdag 17 maart

Frank: “Gisteren was ik vrij. Toen ik vandaag op het werk kwam, merkte ik toch dat er wel weer heel veel druk staat op de mensen in het ziekenhuis. En hoewel er hele duidelijke protocollen zijn, merk je dat de paraatheid hoog is. Bij het minste kuchje -van een ander, maar ook van jezelf- ben je op je hoede. Ik heb vandaag geen moment stil gezeten. Ik had mijn stappenteller niet bij me, maar die zal door het dak heen geschoten zijn”.

Mischa: “Het was een interessante dag. Ik heb een flink aantal mensen geïnterviewd op de markt in Purmerend. Het was niet heel erg druk, maar ook niet rustig. Je merkt wel dat er overal een gelaten sfeer hangt, alsof mensen het een plekje proberen te geven. Wij als journalisten zijn ondertussen druk met hygiene in de praktische zin: hoe ver weg kun je bij mensen vandaan blijven, terwijl je toch geluid uit de microfoon krijgt. Bij ouderen denk je daar nog eens dubbel over na.”

Michel: “Het was eigenlijk een gewone dag, met een normale omzet en een normale drukte. Je merkte eigenlijk alleen dat er iets aan de hand was, door de gespreksonderwerpen. Sommigen zijn het er mee eens, anderen zijn dubbel, vinden het moeilijk of overdreven. Ook miste ik uiteraard het terras tegenover mijn winkel, dat normaal altijd open is. Niemand kent een situatie als deze. Het is echt het ‘WT* is dit-gevoel’. Ik hoop in ieder geval dat het snel voorbij gaat. En misschien moeten we dit wel als een signaal zien”.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.