Purmerend

Alle eetgelegenheden mogen tijdelijk afhaal- of bezorgmaaltijden aanbieden

Purmerend – Door de maatregelen rondom het coronavirus moesten alle eet- en drinkgelegenheden op zondag 15 maart hun deuren sluiten. Bezorgen en afhalen bleef wel mogelijk. Normaal is daarvoor een speciale vergunning nodig. Maar tijdelijk mogen alle eetgelegenheden maaltijden bezorgen of laten afhalen.

Mario Hegger, wethouder Economie in Purmerend: “Horecaondernemers hebben het financieel heel zwaar door alle maatregelen rondom het coronavirus. We hopen dat deze tijdelijke versoepeling van de regels horecaondernemers wat extra inkomsten geeft. Maar we willen natuurlijk ook zorgen voor een veilige situatie. Daarom hebben we voor het afhalen van maaltijden een aantal veiligheidsregels opgesteld.”

Veiligheidsregels

Eetgelegenheden moeten ervoor zorgen dat bij het ophalen van maaltijden de volgende regels in acht worden genomen

  • Het is niet toegestaan ter plekke maaltijden of drank te nuttigen. Ook niet op het terrasWacht bij het luik of buiten bij de deur op uw bestelling.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Bij uw maaltijd mag een eetgelegenheid zwakalcoholhoudende drank verkopen, in een gesloten verpakking (sterke drank is niet toegestaan). Geen verkoop van drank aan personen jonger dan 18 jaar.
  • U dient zoveel mogelijk contactloos of elektronisch te betalen. Betaal zo min mogelijk met contant geld.
  • Houd het bezoek voor het afhalen van etenswaar bij de horeca zo kort als mogelijk.

Tijdelijke maatregel

De tijdelijke regels rond het afhalen en bezorgen van maaltijden gelden in principe t/m 6 april 2020. Tenzij de Rijksoverheid de landelijke maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus verlengt of verder aanscherpt.

Heeft u een eet- en drinkgelegenheid en bezorgt u aan huis en/of bij u afhalen, stuur dan een email naar: [email protected] met uw gegevens, openingstijden, telefoonnummer, acties en eventueel een foto. Morgen worden deze gegevens in de loop van de dag door ons online gezet.

Het taggen van eet- en drinkgelegenheden, die nu thuisbezorgen en/of waar u nu kunt afhalen, onder dit bericht wordt gewaardeerd door zowel ons als de ondernemer.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.