Purmerend

Handhavers bezorgd: “Hou u aan de voorschriften”

Purmerend – Door heel Nederland zijn handhavers druk met het handhaven van de COVID-19 noodverordening. Ook de handhavers in Purmerend zien dat vooral jongeren laconiek omgaan met deze maatregelen. Vooral het toepassen van de 1,5 meter regel wordt massaal geschonden.

Ook het betreden door jongeren van gesloten sport- accomodaties en velden is een probleem. Het toch betreden van de velden/accomodaties is een overtreding op grond van artikel 461.

Bespreek dit met uw kinderen en geef ze informatie over de risico’s en de genomen maatregelen. De maatregelen dragen bij aan het voorkomen van een nog grotere uitbraak!


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

3 commentaren

 1. Totaal aantal testen positief in Nederland: 2994
  (aantal per 20 maart 2020 14.00 uur)
  Gemelde COVID-19 patiënten
  Per 100.000 inwoners per gemeente tot en met 20-3-2020

  13,7 besmettingen per 100.000 inwoners v.w.b. Purmerend
  14,7 besmettingen per 100.000 inwoners v.w.b. Amsterdam

  Kaartje: http://www.rivm.nl/coronavirus-kaart-van-nederland-per-gemeente

  Laat eenieder zijn/haar verantwoordelijkheid zélf nemen en de adviezen van het RIVM opvolgen, zijn/haar minderjarige kids-evt.onder dwang-de adviezen van het RIVM opleggen en anders simpelweg handhaven (geen gesprek aangaan, max. 1x waarschuwen en niet luisteren is dan virlen: optreden en maatregel opleggen).

 2. Purmerend telt 34794 personen die oude zijn dan 50 jaar. 20% ervan is 65 jaar en ouder. Vandaag gaf de RIVM dat er meer gevallen van Coronabesmetting zijn geconstateerd in Purmerend. Dus beste handhavers neem hardere acties…aantal besmettingen in Purmerend per 100.000 is meer dan Amsterdam volgens RIVM.

 3. Taak ouders (bovendien wordt het massaal op allerlei media gemeld):
  de noodzaak van het toepassen van de 1,5 meter regel.
  Taak handhaving:
  opleggen van een geldboete bij overtreding.
  Het is niet anders dan bij een parkeerovertreding: parkeer je ergens waar het niet mag of niet conform de regels weet Handhaving donderssnel een bekeuring op te leggen.

  Dan blijft er ook tijd over om andere, dringende, zaken op te pakken i.p.v. 26 uur ná de melding.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: