actueel

Koning Willem-Alexander houdt vanavond toespraak vanwege coranacrisis

Nationaal – Zijne Majesteit de Koning houdt vrijdag 20 maart om 19.00 uur op televisie een toespraak vanwege de situatie die in ons Koninkrijk is ontstaan door de uitbraak van het coronavirus (COVID-19).

Dit nieuwsbericht is mede mogelijk gemaakt door:

De tv-toespraak wordt uitgezonden door de NOS, RTL, SBS/Talpa en andere (regionale) omroepen. Op NPO Politiek is de toespraak gelijktijdig te zien met gebarentolk (via KPN op kanaal 43 en via Ziggo op kanaal 501).

Het is zeer uitzonderlijk dat de koning, buiten de traditionele toespraken, op deze manier het land toespreekt. Dit gebeurt eigenlijk alleen bij grote rampen.

Zelf mijdt de koning en zijn gezin sociale contacten omdat ze in Lech op wintersport zijn geweest waar mensen besmet geraakt zijn met het coronavirus. Bij de koning en zijn gezin zijn geen symptomen vastgesteld. Het gaat om een voorzorgsmaatregel.

Update:

Tags

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
Powered by