11.7 C
Purmerend
donderdag 28 maart 2024
HomePurmerendRode Kruis richt sportaccommodatie de Beuk in als tijdelijke huisartsenpost

Rode Kruis richt sportaccommodatie de Beuk in als tijdelijke huisartsenpost

Purmerend – In Purmerend en Koog aan de Zaan helpen twee teams van zes Rode Kruis-vrijwilligers bij het inrichten van twee sporthallen als tijdelijke huisartsenposten.

In de sporthallen zullen huisartsen gaan werken indien de druk op de huidige huisartsenposten te groot wordt. Patiënten moeten eerst telefonisch contact opnemen met de huisarts. Die kan indien nodig een afspraak inplannen en de patiënt doorverwijzen naar de juiste locatie.

Op beide locaties zijn zes kleedkamers ingericht als behandelkamers. Later deze week worden ook in de sporthallen zelf tijdelijke spreekkamers geplaatst. Er is een apart gedeelte voor patiënten met corona-gerelateerde klachten.

Het Rode Kruis levert de behandeltafels en eventuele extra medische benodigdheden. Daarnaast zullen de komende tijd steeds vier vrijwilligers op locatie patiënten ontvangen. Zij staan bij de ingangen om te controleren of men een afspraak heeft en patiënten de weg te wijzen. In het gedeelte waar mensen met corona-gerelateerde klachten komen, dragen de vrijwilligers persoonlijke beschermingsmiddelen (maskers, schorten, brillen, haarnetten en handschoenen).

Foto’s: Inter Visual Studio – Haico Kats

Relevant artikel:

Corona/griep-klachten? Huisarts verwijst waarschijnlijk naar De Beuk –

Regionaal – Heeft u klachten die kunnen wijzen op corona of griep? Dan heeft u dikke kans dat de huisarts u doorverwijst naar sporthal De Beuk in Purmerend. In de sporthal wordt een tijdelijke huisartsenpraktijk ingericht, speciaal voor mensen die corona- of griepachtige klachten hebben.Dit nieuwsbericht is mede mogelijk gemaakt door: “Door vanuit een locatie …



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,848FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.7 ° C
12.2 °
10.6 °
60 %
8.5kmh
100 %
do
12 °
vr
10 °
za
11 °
zo
12 °
ma
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.