20.7 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomePurmerendDijklander Ziekenhuis vergroot SEH-capaciteit

Dijklander Ziekenhuis vergroot SEH-capaciteit

Purmerend – Om voor te sorteren op de verwachte toestroom van coronapatiënten heeft het Dijklander Ziekenhuis besloten om haar SEH-capaciteit uit te breiden. Dit geldt voor de locaties in Hoorn en in Purmerend. Met een nieuwe manier van werken wordt deze afdeling opgesplitst in twee gedeeltes, waarvan één voor coronapatiënten bedoeld is.

“Op dit moment kunnen we de druk nog goed aan”, geeft Yolanda van Zwol aan. “Maar we zien steeds meer patiënten met symptomen van corona en ook zien we dat de patiënten die binnenkomen steeds zieker zijn. Door de capaciteit nu alvast uit te breiden, kunnen onze collega’s alvast wennen aan de nieuwe manier van werken.”

De uitbreiding brengt het aantal SEH-bedden voor coronaverdachte patiënten tot 11. Voor reguliere SEH-patienten wordt de polikliniek longgeneeskunde ingericht. Daar zal de capaciteit 4 bedden zijn.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.7 ° C
21.7 °
19.4 °
70 %
0.9kmh
10 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.