Purmerend

Dijklander Ziekenhuis vergroot SEH-capaciteit

Purmerend – Om voor te sorteren op de verwachte toestroom van coronapatiënten heeft het Dijklander Ziekenhuis besloten om haar SEH-capaciteit uit te breiden. Dit geldt voor de locaties in Hoorn en in Purmerend. Met een nieuwe manier van werken wordt deze afdeling opgesplitst in twee gedeeltes, waarvan één voor coronapatiënten bedoeld is.

“Op dit moment kunnen we de druk nog goed aan”, geeft Yolanda van Zwol aan. “Maar we zien steeds meer patiënten met symptomen van corona en ook zien we dat de patiënten die binnenkomen steeds zieker zijn. Door de capaciteit nu alvast uit te breiden, kunnen onze collega’s alvast wennen aan de nieuwe manier van werken.”

De uitbreiding brengt het aantal SEH-bedden voor coronaverdachte patiënten tot 11. Voor reguliere SEH-patienten wordt de polikliniek longgeneeskunde ingericht. Daar zal de capaciteit 4 bedden zijn.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.