17.7 C
Purmerend
woensdag 24 juli 2024
HomePurmerendMilieustraat vanaf maandag weer open

Milieustraat vanaf maandag weer open

Purmerend – Vanaf maandag 23 maart is de milieustraat aan de Van IJsendijkstraat in Purmerend weer geopend. Er gelden aangepaste openingstijden en op zaterdag blijft de milieustraat gesloten. Er is een verkeersregelaar aanwezig, inrijden vanuit richting N244 is niet mogelijk en bezoekers moeten afstand houden van medewerkers en andere bezoekers.

Tijdens openingstijden wordt er een beperkt aantal bezoekers (minder dan regulier) toegelaten op de milieustraat. De zaterdagen zijn vaak de drukste dagen op de milieustraat. Het is dan doorgaans te druk om de veiligheid van medewerkers en bezoekers te kunnen garanderen. Daarom kiest de gemeente ervoor om de milieustraat op zaterdagen voorlopig te sluiten. Vooralsnog vervalt ook de zaterdagopenstelling voorafgaand aan Tweede Paasdag.

Aangepaste openingstijden

Maandag 9:00 tot 12:00 uur en 12:30 tot 15:45 uur
Dinsdag t/m vrijdag 7:30 tot 12:00 uur en 12:30 tot 15:45 uur
Zaterdag (en zondag) gesloten

Verkeer

Bezoekers afkomstig van de N244 worden door een verkeersregelaar omgeleid via de Flevostraat naar de Van IJsendijkstraat. Invoegen vanaf de N244 is dus niet mogelijk. In de Van IJsendijkstraat staat een verkeersregelaar die de toestroom tot de milieustraat reguleert. Als gevolg van bovenstaande maatregelen ontstaat er mogelijk een langere wachtrij op de Van IJsendijkstraat. Bezoekers moeten hier rekening mee houden en op tijd naar de milieustraat gaan en niet op het laatste moment voor sluitingstijd.

Grofvuil aanmelden

De gemeente roept inwoners van Purmerend en Beemster op om vooraf te bedenken of het handig en nodig is om zelf naar de milieustraat te rijden. Het alternatief is om een afspraak te maken om grofvuil thuis te laten ophalen. Dit is geheel kosteloos. Hiervoor kan men tijdens kantooruren bellen met het algemene telefoonnummer (0299) 452 452 of aanmelden via internet: https://www.purmerend.nl/grofvuil-aanmelden

Oproep aan bezoekers

Houd bij het bezoeken van de milieustraat rekening met de geldende maatregelen: houd 1,5 meter afstand van medewerkers en andere bezoekers en begroet elkaar met een glimlach. Volg aanwijzingen op van de verkeersregelaar en heb geduld als het druk is. Alleen als iedereen zich houdt aan deze instructies kan de milieustraat openblijven. De gemeente rekent en vertrouwt op uw begrip.

Relevant artikel:

Milieustraat per direct gesloten –

Purmerend – De Milieustraat aan de Van IJsendijkstraat is vanaf dinsdag 17 maart 2020 gesloten. Dat betekent dat inwoners niet meer zelf hun grofvuil weg kunnen brengen. Dit nieuwsbericht is mede mogelijk gemaakt door: Het was afgelopen dagen te druk bij de Milieustraat. Zaterdag zijn er ruim 1.300 bezoekers geteld en ook maandag was het …Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

 1. Ik ga voor het alternatief om een afspraak te maken om grofvuil thuis te laten ophalen.
  Bijna alles kan opgehaald worden.
  Dit is geheel kosteloos. 
  Gewoon een afspraak maken via de Gemeente-site (https://www.purmerend.nl/grofvuil-aanmelden);
  gegevens invullen, wat je op wilt laten halen, vaak kun je ook nog kiezen uit verschillende data etc.
  En dan op de datum netjes gebundeld je grof vuil aanbieden.
  De grofvuilophalers hebben mij nog nooit laten zitten na een afspraak die ik via internet heb ingepland: chapeau voor deze dienst.

  Lekker rustig: voor jezelf, de telefonistes van het KCC, de milieustraat etc.
  Geen gezeur of gezever, geen kritiek of je wel lief genoeg lacht, geen gezeik of je nu wel of niet 1,5 m afstand houdt.
  En de Van Ijssendijkstraat blijft gevrijwaard van files, wel zo fijn voor de aldaar gevestigde bedrijven/bewoners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
17.7 ° C
18.3 °
17 °
75 %
0.5kmh
5 %
wo
21 °
do
22 °
vr
21 °
za
18 °
zo
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.