9.9 C
Purmerend
donderdag 18 april 2024
HomeColumnColumn van Lisette: Geen school

Column van Lisette: Geen school

De scholen zijn dicht en mijn dochters Jemi van 15 jaar en Yara van 12 jaar zijn thuis. Na twee dagen niks doen, is het online lesprogramma voor beide meiden gestart. 

Na hun aanvankelijke blijdschap dat ze niet naar school hoefden, bleek al snel dat het niet zo was dat ze niks moesten doen voor school. Balen zeg,vonden ze.

Voor Jemi die in de vierde klas van de havo zit, geldt gewoon haar normale lesrooster. Dit betekent dat ze achter haar tablet in haar kamer online met haar klas naar de leraar luistert, vragen kan stellen en opdrachten maakt in de les. Als toegift heeft ze ook nog een online rondleiding gehad door het huis van haar leraar. Grappig!

Voor Yara die in groep 8 van de basisschool zit, is het iets anders. Online krijgt ze haar opdrachten zonder contact met de lerares. Ze kan vervolgens na het maken aangeven welke lessen ze heeft gemaakt. Zo kan de lerares zien wat ze heeft gemaakt. Op vaste tijdstippen kan ze online videobellen om vragen te stellen. Tot nu stelt ze die vooral aan haar vriendin of aan mij.

De meiden zijn nu allebei lekker aan het werk.

Yara zit aan de eettafel in haar onessie en wordt begeleid door haar vriendin Juna die via videobellen uitlegt hoe het allemaal werkt. Zij heeft het wiel gisteren al uitgevonden. Het mooie is dat ze dit allemaal zelf bedenken en doen. Knap hoor. 

Heel tof om te zien dat ze er zo mee omgaan.

Het doet een beroep op hun zelfstandigheid en het lukt ze aardig goed. Soms maken ze alleen huiswerk maar zien ze elkaar toch via Whatsapp waardoor ze geen eenzaamheid ervaren. Nu gaat Yara een vast tijdstip afspreken om samen te starten met huiswerk. Een mooie oplossing van ze! En tevens een geweldige training voor volgend jaar wanneer ze naar de middelbare school gaan.

Mijn speciale dank gaat uit naar de scholen Da Vinci en de Bloeiende Perelaar die dit mogelijk hebben gemaakt. Ik hoor van mijn man Michel en zie bij de meiden een gevoel van verbondenheid tussen mensen ontstaan♥️. We zitten tenslotte allemaal in hetzelfde schuitje.

Lisette van Oostrom is getrouwd met Michel, eigenaar van tabakspeciaalzaak Franzen, op de kaasmarkt in Purmerend. Samen hebben ze twee prachtige dochters, Jemi van 15 jaar en Yara van 12 jaar.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.9 ° C
11.2 °
8.9 °
64 %
3.6kmh
100 %
do
9 °
vr
9 °
za
9 °
zo
10 °
ma
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.