Purmerend

Dijklander Ziekenhuis bereidt zich voor op coronapiek: alle hens aan dek

Purmerend / Hoorn – Eind deze week wordt de piek van de coronacrisis verwacht en is het ook bij het Dijklander Ziekenhuis alle hens aan dek. Zo wordt iedere arts gevraagd mee te helpen op de corona-afdelingen en worden de medewerkers indien nodig bijgeschoold de komende dagen.  

Eerder werden operaties al afgezegd, poliklinieken in Volendam en Enkhuizen gesloten en de spoedeisende hulp uitgebreid. Zo werden operatiepersoneel en anesthesisten opgeleid om hulp te bieden op de intensive care. Maar met de grote piek in het vooruitzicht gaat het ziekenhuis nog een stap verder.

Bestuursvoorzitter Arno Timmermans: “Elf dagen geleden werd de eerste patiënt met corona opgenomen, vandaag liggen er tientallen mensen met klachten door corona in ons ziekenhuis. Hoewel we hopen dat de voorspelde piek in de toestroom van zieke mensen door corona uitblijft, bereiden we ons er wel verder op voor.”

Naast specialisten worden ook verpleegkundigen klaargestoomd om op de corona-afdelingen aan de slag te gaan. Via e-learnings en online-scholing worden ze versneld voor dit werk opgeleid.

Relevant artikel:

Dijklander Ziekenhuis plaatst noodtent voor ‘coronadrukte’ –

Purmerend – Bij de spoedeisende hulp van het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend is een zogenoemde ‘triage-tent’ geplaatst. Dit in verband met de verwachte drukte vanwege het coronavirus. Dit nieuwsbericht is mede mogelijk gemaakt door: In de tent zullen straks alle patiënten worden opgevangen die binnenkomen voor de spoedeisende hulp.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Bron
NH-Nieuws

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.