actueelOnderwijs

Centrale eindexamens gaan definitief niet door

NOORD-HOLLAND – De centrale examens gaan dit jaar definitief niet door. Dat blijkt uit een brief van minister van onderwijs Ingrid van Engelshoven aan de Tweede Kamer, die in handen is van onze mediapartner NH Nieuws. Leerlingen kunnen op basis van de resultaten van hun schoolexamens hun diploma alsnog behalen. 

De brief is tot stand gekomen in overleg met een heel aantal organisaties, waaronder vakbonden, onderwijskoepels en de leerlingen- en studentenorganisaties, zo schrijft NH Nieuws.

Volgens het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is dit gezien de omstandigheden de beste beslissing. De reden van dit besluit is, zo staat in de brief, dat leerlingen in de huidige situatie niet goed genoeg voorbereid kunnen worden op het centraal examen.

Afstand

Scholen krijgen tot 6 april de tijd om de schoolexamens goed en veilig te organiseren. Ze worden opgeroepen om de schoolexamens zo veel mogelijk op afstand te doen, bijvoorbeeld door te videobellen.

Nieuws maken kost nou eenmaal geld. En gratis nieuws bestaat niet. Vond u dit een interessant artikel? Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.