BeemsterPurmerend

Uitrol glasvezelnetwerk in Purmerend en Zuidoostbeemster

Purmerend – Een lang gekoesterde droom van veel ondernemers komt uit. Een glasvezelaansluiting voor hun bedrijf. Ook veel consumenten zaten hier op te wachten want via glasvezel kan immers veel meer uitwisseling van gegevens plaatsvinden.

In 2018 is onderzocht of en hoe de gemeente Purmerend het realiseren van glasvezel in de stad kan versnellen c.q. kan stimuleren. De gemeente heeft contact gezocht met diverse aanbieders die dit zouden kunnen bewerkstelligen en met gemeenten die hiermee al de nodige kennis en ervaring hebben opgedaan. KPN heeft aangegeven in Purmerend een toekomstvast glasvezelnetwerk te willen aanleggen. Daarmee wil KPN zo’n 34.000 adressen voorzien van een glasvezelaansluiting die mogelijkheid biedt voor snel internet en andere doeleinden.

De aanleg van glasvezel zal in 6 deelprojecten worden gerealiseerd (Purmer, Wheermolen, Overwhere, Gors, Weidevenne en Centrum/Zuidoost Beemster) en neemt ongeveer 3 jaar in beslag. Bewoners worden te zijner tijd door KPN geïnformeerd over de planning en de werkzaamheden.

Met KPN zijn gesprekken gevoerd over de voorwaarden waaronder dit kan worden gerealiseerd. De gemeente vervult hierbij een faciliterende rol. De kosten voor de gemeentelijke werkzaamheden die in verband staan met de aanleg van het netwerk worden vergoed en gedekt door de initiatiefnemer.

Een klein deel van Purmerend heeft al glasvezelaansluitingen. Het gaat hier met name om een deel van de Weidevenne.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.