24.7 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomeBeemsterUitrol glasvezelnetwerk in Purmerend en Zuidoostbeemster

Uitrol glasvezelnetwerk in Purmerend en Zuidoostbeemster

Purmerend – Een lang gekoesterde droom van veel ondernemers komt uit. Een glasvezelaansluiting voor hun bedrijf. Ook veel consumenten zaten hier op te wachten want via glasvezel kan immers veel meer uitwisseling van gegevens plaatsvinden.

In 2018 is onderzocht of en hoe de gemeente Purmerend het realiseren van glasvezel in de stad kan versnellen c.q. kan stimuleren. De gemeente heeft contact gezocht met diverse aanbieders die dit zouden kunnen bewerkstelligen en met gemeenten die hiermee al de nodige kennis en ervaring hebben opgedaan. KPN heeft aangegeven in Purmerend een toekomstvast glasvezelnetwerk te willen aanleggen. Daarmee wil KPN zo’n 34.000 adressen voorzien van een glasvezelaansluiting die mogelijkheid biedt voor snel internet en andere doeleinden.

De aanleg van glasvezel zal in 6 deelprojecten worden gerealiseerd (Purmer, Wheermolen, Overwhere, Gors, Weidevenne en Centrum/Zuidoost Beemster) en neemt ongeveer 3 jaar in beslag. Bewoners worden te zijner tijd door KPN geïnformeerd over de planning en de werkzaamheden.

Met KPN zijn gesprekken gevoerd over de voorwaarden waaronder dit kan worden gerealiseerd. De gemeente vervult hierbij een faciliterende rol. De kosten voor de gemeentelijke werkzaamheden die in verband staan met de aanleg van het netwerk worden vergoed en gedekt door de initiatiefnemer.

Een klein deel van Purmerend heeft al glasvezelaansluitingen. Het gaat hier met name om een deel van de Weidevenne.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,961FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
24.7 ° C
26.2 °
24 °
98 %
3.5kmh
84 %
za
24 °
zo
24 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.