8.2 C
Purmerend
dinsdag 31 januari 2023
HomeBeemsterPurmerend en Beemster nemen extra maatregelen om ondernemers te ondersteunen

Purmerend en Beemster nemen extra maatregelen om ondernemers te ondersteunen

Purmerend/Beemster – De gemeenten Purmerend en Beemster maakten vanmiddag bekend te komen met een pakket aan maatregelen om ondernemers tijdens de coronacrisis zo veel mogelijk te ondersteunen.

Het zijn zware tijden voor veel ondernemers in Purmerend en Beemster. De maatregelen om het coronavirus terug te dringen worden in veel sectoren hard gevoeld. De gemeenten Purmerend en Beemster willen haar ondernemers helpen waar dat kan. De beiden colleges van B&W hebben daarom, in aanvulling op het landelijke noodpakket, lokale maatregelen vastgesteld om ondernemers te helpen. Ook is er een speciaal telefoonnummer geopend dat ondernemers kunnen bellen voor vragen of advies.

Lokale maatregelen
Het gaat om de volgende maatregelen:

  • Voor de gemeente Purmerend geldt: Over de maanden maart, april en mei 2020 heft de gemeente geen precario.
  • Ondernemers van beide gemeenten kunnen uitstel van betaling van de OZB aanvragen. Dat kan door een e-mail te sturen naar [email protected] of te bellen met nummer (0299) 452 870.
  • Tot 1 juni 2020 sturen de gemeenten Purmerend en Beemster geen aanmaningen en dwangbevelen als een ondernemer achterstand heeft bij het betalen van gemeentelijke heffingen en belastingen.
  • De gemeenten sporen eigenaren van bedrijfspanden nadrukkelijk aan coulant te zijn bij het innen van de huur.

Gemeente Purmerend is verder nog in gesprek met de BOF, BIZ koemarkt en BIZ wormerplein of op verzoek van de besturen de heffing reclamebelasting of Biz bijdragen worden opgeschort.

Een overzicht van alle landelijke en lokale maatregelen staat op www.purmerend.nl/ondernemers.

Loket Ondersteuning Ondernemers: (0299) 452 400
De gemeente heeft een Loket Ondersteuning Ondernemers ingericht. Daar kunnen ondernemers uit Purmerend en Beemster met vragen terecht over de noodmaatregelen voor ondernemers. Het pakket van maatregelen vanuit de rijksoverheid en de gemeente is groot en divers. Het is niet gemakkelijk om te bepalen waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Ook is het soms een zoektocht bij welk loket ondernemers zich kunnen melden. Het tijdelijke Loket Ondersteuning Ondernemers van de gemeente adviseert en helpt hierbij. Het is tussen 9.00-12.00 en 13.00-16.00 uur te bereiken op telefoonnummer (0299) 452 400.

Ondernemers: help elkaar
Naast de maatregelen waartoe nu is besloten, bekijkt de gemeente of er nog meer mogelijk is om Purmerendse ondernemers te ondersteunen. Mario Hegger (wethouder gemeente Purmerend) roept ondernemers ook op elkaar te helpen, waar het kan, in deze moeilijke tijd: “Nu komt het erop aan om samen deze zware crisis door te komen.”


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,204FansLike
2,236VolgersVolg
1,550VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.2 ° C
9 °
6.8 °
88 %
3.1kmh
100 %
di
8 °
wo
7 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.