Purmerend

Milieustraat te druk; wederom aanpassingen in openingstijden

Purmerend – Vanaf maandag 30 maart veranderen de openingstijden van de milieustraat aan de Van IJsendijkstraat in Purmerend. De milieustraat gaat ’s ochtends eerder open vanaf 7.30 uur en blijft aaneengesloten open tot 13.00 uur.

De afgelopen week kwamen opnieuw meer dan 1.000 bezoekers per dag grofvuil wegbrengen. Het is te druk en de wachttijd kan oplopen tot een uur. De gemeente doet een oproep: “Kom alleen uw grofvuil brengen als het echt noodzakelijk is!”

Aangepaste openingstijden 

  • Maandag t/m vrijdag: 7:30 tot 13:00 uur
  • Zaterdag (en zondag): gesloten

Bezoekers moeten met het volgende rekening houden:

  • Er is een verkeersregelaar aanwezig, inrijden vanuit richting N244 is niet mogelijk
  • Volg aanwijzingen op van de verkeersregelaar
  • Wachttijden kunnen oplopen tot 1 uur
  • Sorteer thuis het afval zodat u snel het grofvuil kunt lossen en niet onnodig op het perron heen en weer moet lopen
  • Kom niet een half uur voor sluiting, de kans is groot dat u niet meer wordt toegelaten
  • Houd 1,5 meter afstand van medewerkers en andere bezoekers
  • Begroet elkaar met een glimlach en heb geduld als het druk is

Houd bij het bezoeken van de milieustraat rekening met de geldende maatregelen: Alleen als iedereen zich houdt aan deze instructies kan de milieustraat openblijven.

Maatregelen

Doordat veel mensen thuis zijn door de corona maatregelen, ziet de gemeente een enorme toestroom van bezoekers bij de milieustraat. Om dit voor zowel medewerkers als bezoekers veilig te laten verlopen zijn bovenstaande maatregelen genomen.

De gemeente roept inwoners van Purmerend en Beemster op om vooraf te bedenken of echt noodzakelijk is zelf naar de milieustraat te rijden. Het alternatief is om een afspraak te maken om grofvuil thuis te laten ophalen. Dit is geheel kosteloos. Hiervoor kan men tijdens kantooruren bellen met het algemene telefoonnummer (0299) 452 452.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.