9.6 C
Purmerend
vrijdag 19 april 2024
HomeRegionaalSpreekuur van huisartsenpost Waterland in avond en weekend naar de Beuk

Spreekuur van huisartsenpost Waterland in avond en weekend naar de Beuk

Purmerend – De spreekuren van de huisartsenpost in Waterland in de avonden en weekend zijn per direct verplaatst naar sporthal de Beuk in Purmerend. Zo maakt koepelorganisatie Huisartsen in Zaanstreek en Waterland vandaag bekend. 

Het verplaatsen van de spreekuren is in overleg gedaan met het Dijklander ziekenhuis, waar de spreekuren normaal plaatsvinden. 

Door deze verplaatsing blijft er een optimale capaciteit beschikbaar voor de spoed huisartsenzorg in de avond en weekeinden. “Bij de huisartsenzorg is het nog niet heel druk. We kunnen het overzien. Maar we geven graag de ruimte aan het ziekenhuis”, vertelt woordvoerder Erik Schoofs. 

‘Eerst bellen’

Hij benadrukt mensen met gezondheidsproblemen die niet kunnen wachten tot dat de eigen huisarts weer beschikbaar is, niet op eigen houtje naar de sporthal te komen, maar eerst te bellen. “Het is belangrijk dat er een telefonische inschatting van de situatie wordt gedaan. Dan kan de speciaal opgeleide doktersassistent aan de telefoon goed aangeven wat een belangrijke vervolg stap is voor de zorg en waar en wanneer een patiënt eventueel gezien kan worden.” 




Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Mwah, beetje moeilijk bereikbaar met het OV dat ook nog de basisdienstregeling rijdt.
    Niet iedereen heeft een auto of kan terugvallen op mensen met een auto.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.6 ° C
10.6 °
8.9 °
70 %
6.7kmh
94 %
vr
9 °
za
8 °
zo
11 °
ma
10 °
di
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.