Purmerend

Vitu Kappers Purmerend gaat sluiten door corona: “Het is zo snel gegaan”

Middenbeemster – Machteloos voelt Wil Typ zich. De eigenaar van zes Vitu Kapsalons in Zaanstreek-Waterland heeft door de coronacrisis nu drie van zijn filialen moeten sluiten. “Het is zo snel gegaan, in januari draaide alles nog gewoon.”

Als vijftienjarige begon hij met het kappersvak en ongeveer tien jaar later had hij zijn eerste kapperszaak. Dit breidde hij uit naar zes filialen in Zaanstreek-Waterland.

Nu er geen inkomsten meer zijn en hij wel de huur moet ophoesten heeft hij faillissement aangevraagd voor zijn kapsalons in Krommenie, Zaandam en Purmerend. “Het is verschrikkelijk, ik heb personeel dat al dertig jaar voor mij werkt”, vertelt Tuyp tegen Mediapartner NH Nieuws.

“Ik ben bijna 67 en kan op mijn leeftijd niet zomaar bij een bank terecht. Dat was anders geweest als ik veertig was”, vervolgt de kapper. “Er gaan nog heel veel slachtoffers vallen en heel veel winkels gaan dicht.”

Vitu Purmerend BV (h.o.d.n. Vitu Kappers). Faillissement uitgesproken

Disclamer: De informatie op deze pagina wordt geleverd door het Centraal Insolventieregister. Dit register bevat de gegevens van faillissementen en surséances van betaling die in de lokale registers bij de verschillende rechtbanken worden bijgehouden.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Het is wellicht (triest genoeg) de eerste, velen zullen hetzelfde lot ondergaan.
    De economische “Corona”-klap zal enorm zijn.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: