Purmerend

Dijklander Ziekenhuis breidt capaciteit op intensive care uit

Purmerend / Hoorn – Het Dijklander Ziekenhuis heeft de ic-capaciteit in de locaties Hoorn en Purmerend uitgebreid vanwege de stijging van het aantal coronapatiënten. Dagelijks komen er meer patiënten bij op de intensive care. 

Alle ziekenhuizen in Noord-Holland en Flevoland hebben hun capaciteit maximaal uitgebreid. Hiermee leveren de ziekenhuizen hun bijdrage aan de groeiende vraag naar een ic-capaciteit in het hele land. Mochten alle ic-bedden in een ziekenhuis bezet zijn, dan is afgesproken dat andere ziekenhuizen in de regio nieuwe patiënten opvangen of patiënten overnemen.

“Omdat we nog steeds rekening houden met een piek in het aantal coronapatiënten, hebben we het aantal ic-plekken met beademing uitgebreid”, aldus Ymke Fokma, lid van de raad van bestuur. “We hebben de uitslaapkamer van de operatiekamer in Hoorn omgebouwd tot ic-afdeling. We zetten alle middelen in om zoveel mogelijk patiënten te kunnen opvangen.”

Nieuwe afdeling medium care

Het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn heeft op de uitslaapkamer van het scopiecentrum een nieuwe afdeling medium care gemaakt. Op deze afdeling is plaats voor acht patiënten, die niet met het coronavirus zijn besmet en niet ziek genoeg zijn voor de intensive care.

Bron
NH-Nieuws

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....