Purmerend

Dijklander Ziekenhuis breidt capaciteit op intensive care uit

Purmerend / Hoorn – Het Dijklander Ziekenhuis heeft de ic-capaciteit in de locaties Hoorn en Purmerend uitgebreid vanwege de stijging van het aantal coronapatiënten. Dagelijks komen er meer patiënten bij op de intensive care. 

Alle ziekenhuizen in Noord-Holland en Flevoland hebben hun capaciteit maximaal uitgebreid. Hiermee leveren de ziekenhuizen hun bijdrage aan de groeiende vraag naar een ic-capaciteit in het hele land. Mochten alle ic-bedden in een ziekenhuis bezet zijn, dan is afgesproken dat andere ziekenhuizen in de regio nieuwe patiënten opvangen of patiënten overnemen.

“Omdat we nog steeds rekening houden met een piek in het aantal coronapatiënten, hebben we het aantal ic-plekken met beademing uitgebreid”, aldus Ymke Fokma, lid van de raad van bestuur. “We hebben de uitslaapkamer van de operatiekamer in Hoorn omgebouwd tot ic-afdeling. We zetten alle middelen in om zoveel mogelijk patiënten te kunnen opvangen.”

Nieuwe afdeling medium care

Het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn heeft op de uitslaapkamer van het scopiecentrum een nieuwe afdeling medium care gemaakt. Op deze afdeling is plaats voor acht patiënten, die niet met het coronavirus zijn besmet en niet ziek genoeg zijn voor de intensive care.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Bron
NH-Nieuws

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.