12.9 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomePurmerendHoeveel boetes en waarschuwingen deelden politie en handhaving uit?

Hoeveel boetes en waarschuwingen deelden politie en handhaving uit?

Purmerend – In Purmerend heeft de politie en handhaving sinds de afkondiging van de noodverordening tot nu toe 65 geregistreerde waarschuwingen en 4 daadwerkelijke boetes uitgedeeld.

Bij een eerste waarschuwing wordt deze in de systemen geregistreerd en zal bij een eventuele nieuwe waarschuwing weer naar boven komen. Hierop zal er een boete van €390 volgen voor meerderjarigen en €95 voor minderjarigen

Strafblad

Woordvoering gemeente Purmerend: “Voor minderjarigen is rekening gehouden met de grens van honderd euro waarboven aantekening van het feit wordt gemaakt in de justitiële documentatie.’’

Het gaat niet om een misdrijf, maar de overtreding leidt in dit geval wél tot een strafblad. De aantekening in de justitiële documentatie blijft vijf jaar staan. Zo lang kan de overtreder er problemen door ondervinden, bijvoorbeeld bij het vinden van een baan. Alleen minderjarigen, die ook een lagere boete krijgen (95 euro), krijgen niet onmiddellijk een aantekening.

Van de 4 daadwerkelijke boetes zijn er 3 uitgedeeld voor het niet naleven van de coronamaatregelen en het niet opvolgen van aanwijzingen van politie en/of handhaving. In 1 geval ging het om het betreden van het afgesloten terrein van een voetbalvereniging.

Gisteren melde handhaving Purmerend op Twitter nog te zitten op 61 geregistreerde waarschuwingen.

Tijd van gele kaarten voorbij, politie en handhaving schrijven boetes a €390 uit –

Purmerend – Purmerenders en Beemsterlingen maken goed gebruik van de speciale corona-kliklijn, waar bezorgde bewoners sinds woensdag met klachten terechtkunnen. Veel bewoners appen omdat ze zich zorgen maken over groepen mensen die te dicht bij elkaar staan. In nog geen week tijd zijn er 131 berichten via de mijn gemeente app …Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

 1. Klikken via kliklijn (=besluit Gemeente Purmerend, Beemster); neen.
  Waarschuwen:
  1x mondeling, geen actie overtreder=
  1x geregistreerde waarschuwing, wederom geen actie overtreder=
  BOETE ongeacht leeftijd of andere mogelijke verzachtende omstandigheden.

  De Noodverordening VRZW* geeft hiervoor alle benodigde handvatten.
  De gemeentes binnen de VRZW zijn hiermee akoord gegaan (Gemeente Beemster,Gemeente Edam-Volendam, Gemeente Landsmeer, Gemeente Oostzaan, Gemeente Purmerend, Gemeente Waterland, Gemeente WormerlandGemeente Zaanstad)
  *=https://www.veiligheidsregiozaanstreekwaterland.nl/nieuws/nieuwsbericht/news/statement-burgemeesters-veiligheidsregio-zaanstreek-waterland00.html

  Zachte heelmeesters (=Politie, BOA, Handhaving) kunnen in deze Corona-tijd heel veel onschuldige slachtoffers maken!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
12.9 ° C
13.9 °
11.1 °
73 %
2.6kmh
73 %
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.