Purmerend

Skatebaan Leeghwaterpark afgesloten wegens niet naleven coronamaatregelen

Purmerend – Al verschillende dagen heeft handhaving Purmerend en de politie Purmerend jongeren op de skatebaan in het Leeghwaterpark geattendeerd en gewaarschuwd op het naleven van de coronamaatregelen.

Hierin kwam echter geen verbetering dus gaat de gemeente het skatepark in het Leeghwaterpark nu afsluiten. Er komen hekken met daarop een duidelijke waarschuwing om het skatepark niet te betreden op straffe van een geldboete (maximaal € 4.100,-) of hechtenis van ten hoogste drie maanden. Artikel 443 Wetboek van Strafrecht zal hierop van toepassing zijn.

Artikel 443 Wetboek van Strafrecht: “Hij die een algemeen voorschrift van politie, krachtens de  Gemeentewet in buitengewone omstandigheden door de burgemeester, de voorzitter van de veiligheidsregio of de commissaris van de Koning in de provincie uitgevaardigd en afgekondigd, overtreedt, wordt gestraft met hechtenis van ten hoogste drie maanden of geldboete van de tweede categorie.”

Communicatie van de gemeente Purmerend laat weten dat dit al een tijd een risicogebied is omdat de 1.5 meter regel door aanwezige personen niet werd gehanteerd. “Formeel moet het besluit nog worden genomen door de veiligheidsregio maar de verwachting is dat dit nog deze middag wordt bekrachtigd.”

De veiligheidsregio Zaanstreek/Waterland is met de noodverordening die van kracht is bevoegd tot het afsluiten van gebieden. Ook de wijkagent uit de Purmer-Noord waarschuwde al hiervoor. “Maatregelen gaan nu zeker volgen. Jammer en stom.”

Update:

De veiligheidsregio heeft het besluit omstreeks 16:30 geformaliseerd, hetgeen betekent dat handhavers en politie een handvat hebben om op te kunnen treden. Ook de locaties met de fitnesstoestellen/rekken in park De Uitvlugt en het Calisthenicspark bij de speelplaats achter Houtbaai, langs het Weidelandpad zijn afgesloten met hekken. Ook hier is artikel 443 WvS van toepassing.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

 1. Die gasten variërend in leeftijd van 8 tot 28 jaar weten allemaal dat er een Corona-pandemie heerst.
  Die gasten variërend in leeftijd van 8 tot 28 jaar horen allemaal de RIVM-adviezen te volgen.
  Die gasten variërend in leeftijd van 8 tot 28 jaar zijn dus stuk voor stuk gewaarschuwd.

  Dus:
  Die gasten variërend in leeftijd van 12* tot 28 jaar allemaal beboeten.
  *= er kan pas beboet worden vsnaf 12 jaar.Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen niet strafrechtelijk worden vervolgd wanneer ze iets gedaan hebben dat strafbaar is. Deze kinderen mogen door de politie echter wel worden gefouilleerd en meegenomen naar het bureau voor verhoor. In overleg met de ouders kan dan een Stop-reactie worden voorgesteld.

  Van 12 tot 18 jaar is de boete € 95 + € 9 administratiekosten.
  Vanaf 18 jaar is de boete € 95 + € 9 administratiekosten+ een aantekening gedurende 5 jaar op het strafblad.

  Wie niet luisteren wil, moet dan maar voelen…..
  Stelletje dwazen die denken: Corona overkomt alleen een ander, maar mij niet.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: