Column

Column van Lisette: Het nieuwe normaal

Als het ‘normale’ leven wegvalt wat blijft er dan nog over? In mijn leven is dat nu heel veel samen zijn met mijn dochters terwijl mijn man de winkel draaiende houdt. Omdat we gebruiksprodukten verkopen loopt dat aardig door waarvoor we heel dankbaar zijn. Na drie weken thuisscholing, veel tv kijken en op andere apparaten kijken, begint er nu een bepaalde verveling op te treden bij de kids. Wat ik hier zie is dat het wel de nodige creativiteit oplevert.

Zo schijnt de zon de afgelopen week uitbundig. Omdat we in een bovenwoning leven zonder tuin en toch in het zonnetje willen liggen doen we nu het volgende. We gooien de ramen open om binnen te zonnen. Omdat ik de zee mis, want de camping is ook gesloten, leek het me leuk om daarbij een audio met zeegeluiden op te zetten. En daar lagen we dan op ons eigen ‘strand’. Fake it till you make it wordt hier het nieuwe normaal de komende tijd in huis!

Vorige week had ik mijn eerste ontmoeting met mijn moeder in levende lijve sinds 4 weken. Op 5 meter afstand wel te verstaan. Zij stond beneden op straat en ik zat boven bij mijn open raam terwijl we aan het kletsen waren!

Ik vond mezelf vandaag al kleurend met mijn 12- jarige dochter aan de eettafel. De laatste keer was heel lang geleden maar verdomd ik vond het nog leuk ook. Toen we klaar waren, liet ik mijn kleurplaat aan mijn man zien met de woorden: zo ziet de binnenkant van mijn hoofd er dus uit. Als een feestje maar wel een beetje druk, zei hij. Dat klopt wel want de chaos van de wereld doet toch wat met me.

Al mediterend en pratend met mijn dochters probeer ik mezelf en de boel thuis in evenwicht te houden. Maar soms zomaar ineens duikt de angst op. Als een duveltje uit een doosje. Wat nou als iemand waar ik van hou ziek wordt en van deze wereld vertrekt? Wat nou als ik straks helemaal niet meer naar buiten kan? Wat nou als we hierna met zijn allen weer doorleven en er geen bal van geleerd hebben? Dat soort basale zaken zijn nu nog belangrijker voor mij dan ooit.

Maar gelukkig net zo snel als de angst kwam, is hij dan ook weer verdwenen. Met of zonder virus is het een kwestie van vertrouwen dat je sterk genoeg bent om te dragen wat het leven je brengt.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.