EdamVolendam

Haven Volendam wordt afgesloten met botters

Edam / Volendam – De havens van Edam en Volendam gaan fysiek op slot. De gemeente neemt die maatregel om het pleziervaart tijdens het paasweekeinde de doorgang te belemmeren. Voor beide havengaten wordt een botter (visserijschip) geplaatst. Na het paasweekend wordt gekeken of dit zo blijft.

Het is vanaf vrijdagmiddag dus niet meer mogelijk voor recreatie- en pleziervaart de havens in- of uit te varen. De havenmeester van Volendam laat weten dat als de situatie donderdagmiddag uit de hand loopt de haven per direct op slot gaat.

Rode vlaggen

In de haven in Volendam zijn enkele weken geleden al rode vlaggen geplaatst, wat betekent dat er geen doorvaart mogelijk is. Dat heeft de gemeente gedaan in verband met het baggeren van de haven en om de chartervloot uit de oude haven van het vissersdorp te weren. 

Schepen die de komende dagen bij Prins of Zeilmakerij Schokker moeten zijn, worden wel doorgelaten.

Sluizen en bruggen

Al eerder besloot het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier de sluizen en bruggen tot nader order gesloten te houden. Dat geldt ook voor alle zelfbedieningssluizen.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.