17.8 C
Purmerend
dinsdag 28 mei 2024
HomeEdamHaven Volendam wordt afgesloten met botters

Haven Volendam wordt afgesloten met botters

Edam / Volendam – De havens van Edam en Volendam gaan fysiek op slot. De gemeente neemt die maatregel om het pleziervaart tijdens het paasweekeinde de doorgang te belemmeren. Voor beide havengaten wordt een botter (visserijschip) geplaatst. Na het paasweekend wordt gekeken of dit zo blijft.

Het is vanaf vrijdagmiddag dus niet meer mogelijk voor recreatie- en pleziervaart de havens in- of uit te varen. De havenmeester van Volendam laat weten dat als de situatie donderdagmiddag uit de hand loopt de haven per direct op slot gaat.

Rode vlaggen

In de haven in Volendam zijn enkele weken geleden al rode vlaggen geplaatst, wat betekent dat er geen doorvaart mogelijk is. Dat heeft de gemeente gedaan in verband met het baggeren van de haven en om de chartervloot uit de oude haven van het vissersdorp te weren. 

Schepen die de komende dagen bij Prins of Zeilmakerij Schokker moeten zijn, worden wel doorgelaten.

Sluizen en bruggen

Al eerder besloot het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier de sluizen en bruggen tot nader order gesloten te houden. Dat geldt ook voor alle zelfbedieningssluizen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,928FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
17.8 ° C
19 °
16.1 °
65 %
5.8kmh
100 %
di
18 °
wo
16 °
do
16 °
vr
17 °
za
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.