Purmerend

Voetbalkooien in Purmerend tot verboden gebied verklaard

Purmerend – De voetbalkooien in Purmerend worden morgen door de gemeente gesloten op basis van de noodverordening die actief is in onze regio wegens de coronacrisis. Ook hier was sprake van samenscholing en het niet nakomen van de anderhalve meter regel.

Ook de skatebaan in het Gorsebos wordt morgen gesloten. De voetbalkooien blijven dicht tot 28 april 23:59 uur. Dit is de thans maximale tijd van de tijdelijke noodverordening.

Het gaat om voetbalkooi de Kraal aan de Zambezilaan, voetbalkooi Gorsebos, voetbalkooi Koempoelan aan de Gangeslaan, voetbalkooi Loirestraat, voetbalkooi Rivierenlaan en voetbalkooi Zeisstraat.

Er komen hekken met daarop een duidelijke waarschuwing om de voetbalkooien en het skatepark in het Gorsebos niet te betreden op straffe van een geldboete of hechtenis van ten hoogste drie maanden. Artikel 443 Wetboek van Strafrecht zal hierop van toepassing zijn.

Artikel 443 Wetboek van Strafrecht: “Hij die een algemeen voorschrift van politie, krachtens de  Gemeentewet in buitengewone omstandigheden door de burgemeester, de voorzitter van de veiligheidsregio of de commissaris van de Koning in de provincie uitgevaardigd en afgekondigd, overtreedt, wordt gestraft met hechtenis van ten hoogste drie maanden of geldboete van de tweede categorie.”

Eerder werden het Calisthenics park achter Houtbaai in de Weidevenne, Park de Uitvlugt in de Purmer-Noord ter hoogte van de trainingstoestellen en de skatebaan in het Leeghwaterpark door de gemeente gesloten op basis van de noodverordening.

Relevant artikel:


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

 1. 3 april 2020 gesloten om de 1,5 meter afstand regel:
  -skatebaan Leeghwaterpark
  -trainingstoestellen Park de Uitvlugt
  -calisthenics park Weidevenne

  Hebben de mensen hier lering uit getrokken?
  Neen, want exact 1 week later t.w. 10 april 2020 worden om dezelfde 1,5 meter afstand regel gesloten;
  -skatebaan Gorsebos
  -voetbalkooi Koempoelan
  -voetbalkooi Gorsebos
  -voetbalkooi de Kraal
  -voetbalkooi Loirestraat
  -voetbalkooi Rivierenlaan
  -voetbalkooi Zeisstraat

  What will be next??
  Stay home!
  Stay safe!

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: