19.1 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomePurmerendBestuur hakt knoop door: geen Nazomerfeestweek en Purmerend onder Stoom

Bestuur hakt knoop door: geen Nazomerfeestweek en Purmerend onder Stoom

Purmerend – Het bestuur van de Stichting Purmerend Markstad cancelt het jaarlijks terugkerend evenement Nazomerfeestweek vanwege de coronacrisis. Ook het driedaagse evenement Purmerend onder Stoom, die elke 5 jaar wordt gehouden, gaat niet door.

Gisteravond is tijdens een vergadering van het bestuur de knoop doorgehakt. “Ook Stichting Purmerend Marktstad wordt net als andere evenementen geconfronteerd met de maatregelen in verband met de coronacrisis. Wij moeten letterlijk en figuurlijk afstand van elkaar houden.
Gelet op de geluiden van het RIVM en de regering zal de “social distancing” nog lange tijd van toepassing zijn. Juist deze anderhalve meter maatregel is niet te hanteren bij grote evenementen.”, laat Kees Oudewortel van de stichting weten.

“Daarom is, in overleg de gemeente en andere organisaties, besloten dat Purmerend onder Stoom en de Nazomerfeestweek dit jaar niet door gaan. Beide evenementen worden doorgeschoven naar 2021.”

Over de andere evenementen die de stichting jaarlijks organiseert, te weten de sinterklaasintocht en het nieuwjaarsfeest op de Koemarkt, wordt later dit jaar besloten. De stichting hoopt dat de situatie dan zodanig is dat die evenementen wel doorgang zullen vinden.

De Nazomerfeestweek 2020 zou gehouden worden van 4 september tot 13 september. Het driedaagse evenement Purmerend onder Stoom zou van 4 tot en met 6 september 2020 de binnenstad aandoen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Wellicht voor velen een tegenvaller maar gezien de huidige omstandigheden en de uitspraken van RIVM/Regering gisteravond de enige juiste beslissing.
    Laten we hopen dat volgend jaar betere tijden voor de mens én evenementen brengt; dit jaar zullen we echt rekening moeten houden met dat verdraaide Corona-virus en alles moeten doen om het virus definitief “de nek om te draaien”.
    Let’s beat this virus, stay strong, stay healthy, stay safe!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
19.1 ° C
20.6 °
17.8 °
72 %
0.5kmh
5 %
za
28 °
zo
25 °
ma
22 °
di
21 °
wo
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.