6.7 C
Purmerend
woensdag 29 maart 2023
HomeRegionaalKoningsdag op 27 april wordt Woningsdag

Koningsdag op 27 april wordt Woningsdag

Regionaal – Geen vrijmarkten en massaal bezochte concerten in de open lucht, geen Koningsdag op 27 april maar Woningsdag. De Oranjebond heeft een brainstorm gehouden onder de ruim driehonderd leden en daar is een alternatief programma uitgekomen.

Maandag 27 april begint om 9.45 uur met het luiden van de klokken door het hele land. Om 10.00 begint de Nationale Aubade met het zingen van het Wilhelmus. Daarna zal burgemeester van Gouda Pieter Verhoeve de koning feliciteren vanuit het stadhuis van zijn stad. „Onze leden suggereerden dat het leuk zou zijn als mensen uit deuropeningen en vanaf balkons het Wilhelmus meezingen.”

Om 10.10 uur begint op televisie een speciaal NOS-programma met een terugblik op voorgaande Koningsdagen. “We roepen iedereen deze dag de vlag uit te steken. Voor de jarige koning en voor elkaar. Voor het zorgpersoneel, voor de onderwijzers, voor iedereen die zich inzet voor de samenleving”

Vertel het de Koning

Om 12.00 uur luidt de bel voor de digitale kleedjesmarkt, een vrijmarkt op internet. Kinderen zijn van harte uitgenodigd om een digitale brief aan de koning te sturen, waarin ze naast een felicitatie ook vertellen wat de coronacrisis met hen doet. De brieven worden gebundeld en ‘s middags aan de koning aangeboden.

Saamhorigheidsconcerten

Onze ouderen kunnen onze verzorgingstehuizen niet in of uit. Met Ali B. en talloze burgemeesters roept de Oranjebond muzikanten en artiesten op om voor de ouderen in hun gemeenschap op te treden. Tussen 15.00 en 16.00 uur overal in Nederland.’

Nationale toost

Het is de bedoeling dat de dag wordt afgesloten met een thuistoost. Om 16.00 uur heft iedereen het glas op de koning, die 53 jaar wordt. Hij zou zijn verjaardag eigenlijk in Maastricht vieren, maar blijft nu noodgedwongen thuis.

Nationale Toost

In deze moeilijke tijd, waar het nieuws vrijwel louter bestaat uit akelige berichten, is het vooral óók belangrijk positieve elementen te benoemen en samen mooie momenten te creëren. Omzien naar elkaar. Niemand eenzaam, omdat we samen inderdaad het ‘eenzaamheidsvirus’ kunnen bestrijden. Daarom wordt de Nationale Toost, op Koningsdag, in heel Nederland tegelijkertijd uitgebracht door iedereen …


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Wellicht voor velen een tegenvaller maar gezien de huidige omstandigheden en de uitspraken van RIVM/Regering de enige juiste beslissing.
    We moeten alles (en dus ook laten) doen om het virus definitief “de nek om te draaien” voor het virus ons “de nek omdraait”.
    Let’s beat this virus, stay strong, stay healthy, stay safe!!

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6.7 ° C
7.2 °
5.6 °
85 %
0.5kmh
100 %
wo
13 °
do
12 °
vr
10 °
za
9 °
zo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.