Purmerend

Koningssportdag Purmerend 2020 wordt thuiseditie

Purmerend – Meerdere basisscholen hebben laten weten dat ze het voor de leerlingen jammer vonden dat er in Purmerend geen Koningssportdag kan zijn. Daarop is door Spurd de Thuiseditie 2020 samengesteld. De leerlingen ontvangen voor vrijdag via de scholen de opdrachten. Met deze thuiseditie beleven de kinderen toch een actieve Koningssportdag.

De enthousiaste medewerk(st)ers van Spurd hebben voor de kinderen een actief programma bedacht om thuis te doen. De leerlingen kunnen eerst via een YouTube video lekker dansen op Pasapas van Kinderen voor Kinderen en daarna zijn er zes opdrachten voor ze. Opdrachten zijn onder meer een kroon knutselen, een koninklijke fotosessie waarop de leerling acht sporten laat zien en een fiets of step versieren. Wie alle opdrachten heeft gedaan ontvangt een oorkonde met foto.  

Met de Thuiseditie is er voor de schoolkinderen een alternatief voor de Koningssportdag in het Leeghwaterpark en in De Beuk, op de sportvelden van vv Purmersteijn en in het Leeghwaterbad. Al jaren doen meer dan vijfduizend leerlingen mee aan de Koningssportdag in Purmerend. De achtste editie vrijdag 17 april kan vanwege het coronavirus niet doorgaan.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.