Purmerend

148e editie van de kortebaan harddraverij gaat niet door

Purmerend – Al sinds 1873 wordt het georganiseerd: de jaarlijkse kortebaan wedstrijd van Stichting Harddraverij Prins Bernhard. De organisatie vindt het niet verantwoord om het dit jaar door te laten gaan en hierdoor zal de baan donderdag 10 september leeg blijven.

Er zijn twee belangrijke redenen waarom het niet door kan gaan. De eerste reden: de sponsoren. Stichting Harddraverij Prins Bernhard zegt: “Het hoeft geen betoog dat deze groep hard door de Corona crisis wordt getroffen. Wij vinden het zeer ongepast om in deze situatie de ondernemers te vragen om hun toegezegde sponsorbijdragen.”

Onmogelijk door regelgeving

Ten tweede acht de organisatie dat in september de anderhalve meter-maatregel nog niet opgeheven is. “Wij staan 100 procent achter de regeling, maar juist die regeling maakt het onmogelijk om een evenement als de jaarlijkse Kortebaan Harddraverij te organiseren waar in groten getale mensen op af komen”, aldus Stichting Harddraverij Prins Bernhard.

Gisteren kwam de mededeling dat de Nazomerfeestweek is geannuleerd. De kortebaandraverij maakte onderdeel uit van de Nazomerfeestweek.

Relevant artikel:

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.