7.3 C
Purmerend
dinsdag 28 maart 2023
HomePurmerend148e editie van de kortebaan harddraverij gaat niet door

148e editie van de kortebaan harddraverij gaat niet door

Purmerend – Al sinds 1873 wordt het georganiseerd: de jaarlijkse kortebaan wedstrijd van Stichting Harddraverij Prins Bernhard. De organisatie vindt het niet verantwoord om het dit jaar door te laten gaan en hierdoor zal de baan donderdag 10 september leeg blijven.

Er zijn twee belangrijke redenen waarom het niet door kan gaan. De eerste reden: de sponsoren. Stichting Harddraverij Prins Bernhard zegt: “Het hoeft geen betoog dat deze groep hard door de Corona crisis wordt getroffen. Wij vinden het zeer ongepast om in deze situatie de ondernemers te vragen om hun toegezegde sponsorbijdragen.”

Onmogelijk door regelgeving

Ten tweede acht de organisatie dat in september de anderhalve meter-maatregel nog niet opgeheven is. “Wij staan 100 procent achter de regeling, maar juist die regeling maakt het onmogelijk om een evenement als de jaarlijkse Kortebaan Harddraverij te organiseren waar in groten getale mensen op af komen”, aldus Stichting Harddraverij Prins Bernhard.

Gisteren kwam de mededeling dat de Nazomerfeestweek is geannuleerd. De kortebaandraverij maakte onderdeel uit van de Nazomerfeestweek.

Relevant artikel:


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
7.3 ° C
8.5 °
6 °
63 %
1.3kmh
100 %
di
8 °
wo
12 °
do
13 °
vr
10 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.