Purmerend

Brand op de Baanstee-West, wat stond er eigenlijk in de fik?

Purmerend – Vanmiddag woedde er een zeer grote brand op de Weberstraat in Purmerend. De brand werd al snel opgeschaald naar GRIP1. Twee personen zijn met verwondingen in het gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. 

Mensen in de directe omgeving werd geadviseerd om binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te zetten. Brandweerkorpsen vanuit de gehele omgeving waren opgeroepen. De brand was rond 13:50 uur onder controle.

Maar wat stond er nou precies in de fik? Tijd om even een kijkje te nemen met de drone. Op de dronebeelden is te zien dat er schade is aan aanliggende gebouwen en is te zien dat er een soort van opslag geheel is afgebrand.

De politie en brandweer doen nog onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Dronebeelden: Rob Klaucke

Relevant artikel:

Zeer grote brand Baanstee – wijk wordt afgesloten (Liveblog) –

Purmerend – Op dit moment woedt er een zeer grote brand op de Weberstraat in Purmerend. Mensen in de buurt moeten direct naar binnen. Dit nieuwsbericht is mede mogelijk gemaakt door: De veiligheidsregio heeft inmiddels een GRIP1 afgekondigd. Brandweer uit de gehele regio en daarbuiten is opgeroepen.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

3 commentaren

 1. @RM
  Wellicht brengt dit wat kennis (bron: Telegraaf);
  ‘Binnen vijf minuten stond de hele loods in brand’
  https://www.telegraaf.nl/video/1830573637/binnen-vijf-minuten-stond-de-hele-loods-in-brand

  Blijkt dus een loods van een hobby-ist op leeftijd geweest te zijn, achter een bedrijfsverzamelgebouw en de woning (=woonwagen) van de hobbý-ist.
  Het vuurwerk was niet van de getroffen hobby-ist maar van een fietsenhandelaar die in december vuurwerk verkoopt en kennelijk restanten in zijn pand (deel van bedrijfsverzamelgebouw) had opgeslagen.
  Wel verwarmend hoe respectvol over de hobby-ist wordt gesproken en hie de mensen elkaar hebben geholpen.
  Chapeau!!

 2. Er zijn 2 gewonden te betreuren, ik hoop dat de verwondingen meevallen en dat deze mensen snel en volledig herstellen.

  Wat er in de hens heeft gestaan en wat de oorzaak was is voor mij van minder belang.
  NH Nieuws meldt (=quote): “De Veiligheidsregio liet weten dat zich in het pand een vuurwerkkluis bevond, maar stelde later op de middag dat die kluis in het naastgelegen pand is ingebouwd. Omdat het vuur dreigde over te slaan op het naastgelegen pand, is het vuurwerk uit voorzorg uit de kluis gehaald. 
  Of de explosies afkomstig waren van vuurwerk, is nog niet bekend. De woordvoerder van de Veiligheidsregio weet niet of er buiten de kluis ook vuurwerk is aangetroffen”.

  De Veiligheidsregio heeft kennis genoeg in huis om te achterhalen wat er in de hens heeft gestaan en wat de oorzaak was; geduld, we lezen het op het moment dat de Veilighridsregio het onderzoek heeft afgerond.

 3. Nul nieuwswaarde. Buiten een ton aan reclame weet je precies niks meer.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: