Purmerend

Kunstenaars van Kunstcollectief Purmerend bieden eenzame ouderen troost

Purmerend – 20 kunstenaars van het Kunstcollectief Purmerend hebben vandaag 64 kunstwerken afgegeven aan de bewoners van verpleeghuizen De Rusthoeve, De Tien Gemeenten én de dagbesteding van Stichting Wonen en Zorg Purmerend.

Buiten voor de ingang was de overdracht van de kunstwerken. Medewerkers van stichting Wonen en Zorg zullen de kunstwerken op de drie locaties onder de ouderen gaan verdelen.

De kunstenaars willen met hun cadeau bij deze mensen een glimlach op hun gezicht toveren, zodat zij zich even minder alleen voelen nu ze door de coronamaatregelen geen bezoek mogen ontvangen.

Organisator Karin Kuik van het Kunstcollectief Purmerend: “Kijken naar kunst kan mensen afleiding, ontspanning, troost, inspiratie en een nieuw perspectief bieden. Juist in deze moeilijke tijden is dat enorm belangrijk.”

Voorzitter van het Kunstcollectief Mark de Vries heeft de oproep omarmt: “Dit is de kracht van het Kunstcollectief”

Foto’s: Regio Purmerend


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.