11.1 C
Purmerend
zaterdag 1 april 2023
HomePurmerendPlannen van de gemeente: Nieuwbouw sporthal Karekiet en verplaatsing milieustraat

Plannen van de gemeente: Nieuwbouw sporthal Karekiet en verplaatsing milieustraat

Purmerend – Deze week verstuurde het college van B&W de kaderbrief 2021 aan de gemeenteraad. In deze brief wordt een schets gemaakt van de toekomstplannen en de financiële gevolgen die deze hebben op de begroting. De twee opvallendste plannen: nieuwbouw van sporthal De Karekiet en verplaatsing van de milieustraat.

Sporthal De Karekiet is aan vervanging toe. Het gebouw voldoet niet aan de arbo-regels en is dusdanig verouderd dat renovatie geen optie is. Ook is een uitbreiding van capaciteit nodig. Eerst wordt er een gebiedsvisie opgesteld, alvorens dat er begonnen kan worden aan nieuwbouw van de sporthal. Voor het project is een raming gemaakt van 5 miljoen euro.

Het is druk op de milieustraat. Purmerend is de laatste tien jaar sterk gegroeid en bovendien maken ook een aantal omliggende gemeenten gebruik van deze Purmerendse voorziening. Om de bestaande belemmeringen en toekomstige uitdagingen in kaart te brengen zijn onderzoeken uitgevoerd naar de toekomstbestendigheid van ustraat. Hieruit kwam naar voren dat verkeersdrukte en fysieke staat, aangevuld met de zeer beperkte groeimogelijkheden, ernstige belemmeringen vormen voor de toekomstbestendigheid van de milieustraat.

De oplossing die het meeste voordelen geeft voor de toekomstbestendigheid en de mogelijkheden voor een regionale functie, is het verhuizen van de milieustraat en alle bijbehorende activiteiten naar een nieuwe locatie op Baanstee Noord. Dit is uitgewerkt in een business case. De investeringen voor een volledige verhuizing van alle activiteiten op De Koog bedragen naar de gemaakte globale schatting rond de € 15,5 miljoen.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,209FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.1 ° C
12.2 °
9.5 °
94 %
0.9kmh
100 %
za
10 °
zo
9 °
ma
8 °
di
7 °
wo
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.