13.6 C
Purmerend
maandag 27 mei 2024
HomeondernemersNieuwe kansen: Speelgoedwinkel Cruijff terug naar Westerstraat

Nieuwe kansen: Speelgoedwinkel Cruijff terug naar Westerstraat

Purmerend – Het zijn roerige jaren voor speelgoedondernemer Barend Cruijff. Na de verhuizing vanaf de Westerstraat naar Winkelcentrum Eggert en vallend onder verschillende ketens, gaat het bedrijf nu weer terug naar hoe het ooit begon. Handelend onder de naam Cruijff Speelgoed met een winkel op de Westerstraat.

Twee gebeurtenissen in de afgelopen weken hebben tot dit besluit geleid. De verkoop van het pand aan de Westerstraat ging op het laatste moment niet door. En ook aan de speelgoedformule Jase & Joy kwam – mede door de onzekerheden van de corona-crisis – een einde. De keuze om terug te gaan naar het vertrouwde pand aan de Westerstraat was daarna snel gemaakt. De locatie krijgt momenteel een opfrisbeurt en als het goed is opent de winkel in de eerste week van mei weer de deuren.

Bezorgen

Toch blijft niet alles bij het oude. “Deze crisis leert ons weer hoe creatief je als ondernemer kunt en moet zijn”, vertelt Barend Cruijff aan Regio Purmerend. “Veel mensen durven door de corona-dreiging de deur niet meer uit. Daarom bezorgen we momenteel ook aan huis. Als je de winkel belt en doorgeeft wat je wilt hebben, brengen we dat gratis bij je thuis. (red. vanaf 15 euro in Purmerend en de directe omgeving). Dit is iets wat we ook na deze crisis willen blijven doen.

Eigen kracht

Tachtig jaar nadat Cruijff zich voor het eerst vestigde op Westerstraat 65, keert het familiebedrijf weer terug naar de locatie. Niet als onderdeel van een keten, maar gewoon op eigen kracht als Cruijff speelgoed, zoals het ooit begon. “We hebben in de jaren dat we actief zijn in deze branche een hele goede relatie met onze leveranciers opgebouwd. We hoeven niet onder een grote keten te vallen om toch tegen een scherpe prijs te kunnen inkopen”, aldus Barend Cruijff.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

 1. In de tijd dat wij in Purmerend kennen wij dit bedrijf als
  Cruyffspeelgoed (vestiging Westerstraat)
  Cruyffspeelgoed/Intertoys (vestiging Westerstraat)-franchisenemer van Intertoys.
  Na overname van Toys XL en Bart Smit door Intertoys (tot 12-2017 eigendom van Blokker Holding) werd Cruijff o.i. gedwongen naar het Willem Eggert Centrum te verkassen (10-2018).
  Vervolgens kreeg Cruijff de “faillissements-ellende” van Intertoys (sinds 12-2017 in handen van Britse Alteri Investors) voor zijn kiezen (02-2019), gevolgd door de “afknijpmethode” van de nieuwe eigenaren van Intertoys: eerst Green Swan (03-2019) en toen (09-2019) Mirage Toys Group B.V. (het vroegere Blokker Holding).
  Toch liet Cruijff zijn kop niet hangen: hij begon samen met een aantal andere oud Intertoys-franchisers speelgoedformule Jase & Joy.
  Deze formule is nu (04-2020) t.g.v. Corona-virus mislukt.
  O.i. keert Cruijff nu terecht terug op het oude nest aan de Westerstraat en wij wensen Cruijff Speelgoed veel succes op de nieuwe (=oude) stek!!
  Welkom thuis, zeg maar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,929FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
13.6 ° C
14.5 °
12.8 °
75 %
2.2kmh
37 %
zo
14 °
ma
17 °
di
18 °
wo
18 °
do
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.