16.3 C
Purmerend
maandag 20 mei 2024
HomePurmerendMondkapjesoplichter uit Purmerend eerder veroordeeld in oplichtingszaken

Mondkapjesoplichter uit Purmerend eerder veroordeeld in oplichtingszaken

Purmerend – De Purmerender die vastzit omdat hij twee zakenmannen voor 850.000 euro zou hebben opgelicht bij de ‘verkoop’ van mondkapjes, is de 49-jarige Clyde B. uit Purmerend. Hij is eerder veroordeeld in oplichtingszaken en figureert al jaren in onderzoeken naar de zware misdaad. Dit meldt Het Parool.

De Purmerender incasseerde in februari 2020 een aanbetaling van 850.000 euro voor de mondkapjes, maar liet niets meer van zich horen. Tegelijkertijd met de aanhouding op 8 april in de woning van B. in Purmerend heeft de Belgische politie ook een medeplichtige aangehouden in Antwerpen.

De gedupeerde afnemers zijn een Britse ondernemer en een Chinees-Australische ondernemer. Zij wilden in februari voor 8 miljoen euro aan mondkapjes kopen van een bedrijf uit Purmerend.

De mondkapjes waren bedoeld voor de Chinese stad Wuhan, die toen met grote tekorten kampte. De Brit deed in februari op Schiphol aangifte tegen het bedrijf en deed zijn verhaal toen ook bij de NOS.

De inval op 8 april in de woning van B. in Purmerend door de Marechaussee.

Andere zaken

De Purmerender zou in 2017 in zijn loods acht gestolen auto’s, een motorscooter en een veelvoud van kentekenplaten hebben gehad. Sommige voertuigen zouden zijn gebruikt in liquidaties of moordplannen. In die zaak, gelieerd aan het megaproces Marengo tegen Ridouan Taghi en diens moorddadige criminele organisatie, is B. geen verdachte meer maar nog slechts getuige.

Recent werd B. met anderen ook beschuldigd van de invoer van 140 kilo cocaïne in plastic korrels. In een andere zaak, waar B. en een paar medeverdachten zijn veroordeeld tot een forse boete, bestelde de groep op naam van een nietsvermoedende rekeninghouder voor grote bedragen goud bij een handelaar in Antwerpen. Het Centraal Justitieel Incassobureau probeerde hem te laten gijzelen omdat hij nooit betaalde. De rechtbank wees dat verzoek herhaaldelijk af.

Relevante artikelen:

49-jarige Purmerender opgepakt voor oplichting met mondkapjes –

Purmerend – Een 49-jarige man uit Purmerend is aangehouden op verdenking van oplichting bij de verkoop van mondkapjes, schrijft de NOS. De Purmerender incasseerde een aanbetaling van 850.000 euro, maar liet niets meer van zich horen. Tegelijkertijd met de aanhouding heeft de Belgische politie ook een vermoedelijke medeplichtige …Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,923FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.3 ° C
17.3 °
14.5 °
77 %
3.1kmh
86 %
ma
19 °
di
21 °
wo
17 °
do
17 °
vr
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.