14.3 C
Purmerend
zaterdag 25 mei 2024
HomePurmerendAmateurclub Purmersteijn "Belangrijkste inkomsten vallen weg"

Amateurclub Purmersteijn “Belangrijkste inkomsten vallen weg”

Purmerend – Twelve, een bedrijf dat betaalsystemen verzorgt voor ruim 2500 sportclubs in Nederland maakte maandag bekend dat amateurclubs dertig procent minder barinkomsten hebben. Voetbalclubs Purmersteijn uit Purmerend en SDOB uit Broek in Waterland kampen hier ook mee. 

Beide clubs draaien voornamelijk op inkomsten uit de kantine. Purmersteijn-voorzitter Jan Groenhart schetst de situatie. “We hebben geen inkomsten, maar de kosten gaan wel door. Als club hebben we te maken met de gemeente Purmerend. We vallen onder de koepel van Spurd. De gemeente heeft de huur van onze accommodatie tot 1 juni kwijtgescholden. Dat is een goede compensatie om de komende tijd door te komen.”

“Het zou heel gek zijn als verenigingen omvallen, daar schieten we niks mee op.

PURMERSTEIJN-VOORZITTER JAN GROENHART

“Daarnaast hebben we een compensatie gekregen van vierduizend euro vanuit de gemeente en overheid”, vervolgt Groenhart. “Verder wachten we op de KNVB. Die zal wel met plannen komen. Het neemt niet weg dat je twintig à dertigduizend euro misloopt. Het is fijn dat de gemeente meedenkt en dat blijft doen.”

Solidariteit

De voorzitter merkt dat de solidariteit binnen de club groot is. “We proberen alle vrijwilligers te bellen en gerust te stellen. Daarnaast heb ik wat sponsors gebeld. Dat zit qua solidariteit ook goed. Een voetbalvereniging draait natuurlijk op de inkomsten uit de kantine. We hadden nog een aardige voorraad, maar die hebben we aan de voedselbank gegeven.”

Noodscenario

Groenhart gaat niet uit van een faillissement voor zijn club, maar erkent een noodscenario te hebben. “Dat doe je als bedrijf ook. In dit geval weten we wat we moeten doen. Ik verwacht dat we er met de KNVB, de ING en andere instanties uit gaan komen. Het zou namelijk heel gek zijn als verenigingen omvallen, daar schieten we niks mee op.”

Relevant artikel:

Extra hulp voor Purmerendse sportverenigingen in coronacrisis –

Purmerend – De gemeente heeft op 7 april 2020 besloten om sportverenigingen extra ondersteuning te bieden tijdens de coronacrisis. Het gaat om een financiële tegemoetkoming in weggevallen inkomsten. Concreet houdt dit in dat sportverenigingen in ieder geval tot 1 juni geen huur hoeven te betalen voor het gebruik van binnen- en buitensportaccommodaties in de stad.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,928FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
matige regen
14.3 ° C
15 °
13.9 °
82 %
1.8kmh
100 %
za
18 °
zo
18 °
ma
18 °
di
17 °
wo
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.