9.9 C
Purmerend
donderdag 28 maart 2024
HomePurmerendNieuw parkeerterrein aan de Stationsweg opgeleverd

Nieuw parkeerterrein aan de Stationsweg opgeleverd

Purmerend – Aan het eind van de Stationsweg, tussen het spoor en het Cramwinckelplantsoen, is een nieuw parkeerterrein opgeleverd. Het parkeerterrein ligt op ongeveer 8 minuten lopen van de binnenstad. Het terrein is duurzaam en klimaatbestendig aangelegd door zoveel mogelijk gerecycled materiaal te gebruiken.

Het nieuwe parkeerterrein en de Stationsweg bieden samen parkeerruimte aan 110 auto’s. Tot 1 juli kan er gratis geparkeerd worden. Daarna geldt een maximumbedrag van 2 euro per dag. Het parkeerterrein is 1 van de maatregelen die genomen is om de parkeerdruk te verminderen.

Hergebruik van materialen

Bij de aanleg van het parkeerterrein zijn bijna alle oude materialen hergebruikt. Het gaat dan onder andere om grond, fundering en bestrating. Ook het zand dat in de bodem aanwezig was, is hergebruikt zodat minder ‘nieuw’ zand nodig was. Waar nieuwe materialen nodig waren, is gekozen voor materiaal dat (bijna) allemaal gerecycled kan worden. De verlichting langs de Stationsweg is vervangen voor zuinige ledverlichting en de lantaarnpalen zelf zijn hergebruikt.

Biobased verkeersborden

Daarnaast doet de gemeente een test, de eerste keer in onze gemeente, met zogeheten ‘biobased verkeersborden’ van Climate Signs. Gemiddeld kost het produceren van een aluminiumbord circa 18,1 kg CO2-eq. De biobased borden zijn volledig van plantaardig materiaal gemaakt en hebben een negatieve voetafdruk (-3,09 kg CO2-eq). Dat betekent dat er meer CO2 opgeslagen zit in het bord, dan het gekost heeft om het bord te maken. In verband met het coronavirus zijn deze verkeersborden nog niet geleverd. Deze worden komende zomer verwacht. Nu staan er tijdelijke borden.

Klimaatbestendig

Op het parkeerterrein is open bestrating aangelegd. Dit zorgt ervoor dat water makkelijk wegzakt in de bodem. De groenvakken zijn zo ingericht dat de bomen voldoende wortelruimte hebben, waardoor deze kunnen uitgroeien tot grote bomen. Er is gekozen voor bomen die goed kunnen omgaan met zowel warme als droge periodes.

Relevant artikel:

Ontwikkeling parkeerterrein Stationsweg van start –

Purmerend – Recentelijk heeft het college een erfpachtovereenkomst afgesloten met de Nederlandse Spoorwegen voor een terrein aan de Stationsweg. Door deze overeenkomst kan er nu concreet begonnen worden met de transformatie van het stuk braakliggende grond tot parkeerterrein.Dit nieuwsbericht is mede mogelijk gemaakt door: Op dit moment wordt er een ontwerp gemaakt voor het terrein.

Aan de randen van de Stationsweg zijn parkeervakken aangelegd


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,850FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
9.9 ° C
11.1 °
8.9 °
74 %
5.4kmh
75 %
do
10 °
vr
10 °
za
11 °
zo
12 °
ma
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.