* Wat u schrijft

Basisscholen na meivakantie 50% open, verder weinig verruiming corona-maatregelegen

Regionaal – 22 april was de datum waarop premier Rutte bekend zou maken wat de vervolgstappen van de corona maatregelen zouden zijn. Al eerder vandaag werd daar over gespeculeerd, maar nu is het hoge woord er uit. Tot 20 mei zijn de komende maatregelen van kracht. Overige maatregelen, waaronder de 1,5 meter regel, blijven van kracht.

Basisscholen

Basisschool leerlingen mogen naar de meivakantie weer naar school. Met dien verstande dat scholen maar voor 50% worden opengesteld. Het kan dus zijn dat scholen de helft van hun klassen voor de helft van de tijd naar school laten komen. De uitwerking is aan de individuele scholen. Het zou kunnen dat middelbare scholen vanaf juni nog even open gaan tot de zomervakantie. Daarover later meer.

Sport

Jongeren mogen weer in groepsverband sporten, maar ouders langs de lijn zijn taboe. Wel moet dat binnen eigen verenigingsverband zijn, en moet er thuis gedoucht en omgekleed worden.

Contactberoepen

Professionals in de contactberoepen als kappers, pedicuren en nagelstylisten mogen hun deuren nog niet openen.

Horeca

Ook de maatregelen voor de horeca zijn verlengd tot 20 mei. Met uitzondering van hotels mogen restaurants en cafés nog niet open.

Evenementen

Verder worden alle grote evenementen afgelast tot 1 september. Geen Pinkpop, Nijmeegse of Lowlands dus dit jaar.

Bekijk hier de persconferentie terug.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.