Edam

Deze zomer geen kaasmarkten in Edam: “Tragisch maar onvermijdelijk”

Edam – Er zullen deze zomer geen kaasmarkten in Edam worden gehouden. Het bestuur van de Stichting Kaasmarkt Edam is van mening dat het niet verantwoord is om haar vrijwilligers onnodig aan de gevaren van het coronavirus bloot te stellen. Ook is de stichting van mening dat het voor publiek niet mogelijk is om anderhalve meter afstand te houden tijdens de markt. 

Ook is er de vraag of er überhaupt toeristen zullen zijn nu met de reisbeperkingen die waarschijnlijk voor een langere periode van kracht zullen blijven.

En er is niet genoeg geld om de markt te organiseren. “Wij kunnen geen beroep doen op onze gebruikelijke sponsoren”, laat het kaasmarktbestuur weten. “Die hebben hoogstwaarschijnlijk al meer dan genoeg in hun eigen onderneming te verhapstukken. Daarom hebben wij na rijp beraad de knoop uiteindelijk doorgehakt en besloten tot de ingrijpende stap van algehele afgelasting. Daarmee komt in Edam een breuk in de onafgebroken reeks kaasmarkten sinds 1989. Tragisch maar onvermijdelijk.”

Kaaspop

Ook het gratis openluchtfestival Kaaspop, die op 6 juni in Edam gehouden zou worden, is afgelast. De organisatie heeft geprobeerd het festival in het najaar te organiseren, maar dat is niet gelukt en daarom wordt het verschoven naar 2021. De organisatie van het gratis festival laat weten dat het een moeilijke beslissing is. “De veiligheid en gezondheid van onze bezoekers, sponsoren, bands en alle vrijwilligers staat voorop.”

Kaaspop is een gratis openluchtfestival dat op honderd procent vrijwillige basis wordt georganiseerd.  “Met de passie die jullie van ons gewend zijn gaan wij aan de slag met de voorbereidingen voor volgend jaar”, aldus de organisatie.  “Wij gaan van Kaaspop 2021 een geweldig feestje maken met een fantastische line up.”

Bron
Mediapartner NH-NIeuws

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.