22 C
Purmerend
dinsdag 23 juli 2024
HomePurmerendReuring Festival 2020 afgelast: "Het overvalt ons niet"

Reuring Festival 2020 afgelast: “Het overvalt ons niet”

Purmerend -Het Reuring Festival 2020 gaat dit jaar niet door vanwege de maatregelen die de overheid vanavond heeft genomen. De overheid en het RIVM maakte vanavond bekend dat alle evenementen tot 1 september 2020 verboden zijn.

“Dit betekent een zomer zonder het Reuring Festival. Het lag in de lijn der verwachting en het overvalt ons niet.”, schrijft de organisatie. “Wij begrijpen het en steunen de preventieve maatregelen die de overheid neemt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Een festival, met meer dan 40.000 bezoekers, zou een risico zijn voor de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, artiesten en vrijwilligers. Tevens kunnen wij niet garanderen dat onze bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar zullen houden.”

De organisatie was reeds volop in voorbereiding, het programma was klaar en het beloofde weer een geweldige editie te worden. Voorzitter Tjeerd Glastra: “Wij begrijpen heel goed dat het niet mogelijk is om in deze situatie een festival te organiseren. Samen met onze vrijwilligers en bezoekers keken wij weer uit naar wederom een fantastisch festival in Purmerend, maar het is helaas niet anders. Wij willen iedereen die persoonlijk wordt geraakt door het coronavirus vooral veel sterkte wensen, gezondheid staat immers voorop.”

De organisatie blikt de komende periode via Social Media terug op de afgelopen edities. Tevens wordt er nog onderzocht of het mogelijk is om aan het eind van het jaar een alternatief te kunnen bieden. 

Reuring Festival 2020 zou gehouden worden van donderdag 25 t/m zondag 28 juni in het Leeghwaterpark in Purmerend.

Reuring Festival Purmerend

Hét internationale zomerfestival voor live muziek, (straat)theater en foodtrucks beleef je van 25 t/m 28 juni 2020 in Purmerend. Het festivalhart is in het Leeghwaterpark, maar ook in de binnenstad maak je van alles mee. Met dans, live muziek, straattheater en spectaculaire voorstellingen uit alle windstreken biedt het Reuring Festival voor iedereen heerlijke momenten.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,969FansLike
2,556VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
22 ° C
22.8 °
20.5 °
70 %
1.3kmh
69 %
di
21 °
wo
21 °
do
23 °
vr
21 °
za
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.