Cultuur

Loflied over Purmerend “Je kunt overal gelukkig zijn, zelfs in Purmerend!” (video)

Purmerend – Soms kom je een pareltje tegen die een lach op je gezicht tovert. In één nummer schetst muzikant Anurakt Scheepers alle vooroordelen over onze “Vinex-Stad” en veegt ze ook in één klap weer van tafel.

Je kunt het je zo in denken.… Je komt een leuk meisje tegen, maar ow nee! ze komt uit Purmerend! Hoe realistisch en waarschijnlijk het verhaal ook klinkt, dat is niet hoe het is gegaan met de Purmerendse Anurakt.

“Ik ben hier 2,5 jaar geleden met veel plezier komen wonen. En ik ken absoluut geen Cathelijn, zoals het meisje in het liedje wordt genoemd. Het rijmde alleen fijn op Leidseplein. Eigenlijk fiets ik erg graag, maar sinds de lockdown heb ik daar minder zin in. Dat is de reden waarom ik ben gaan wandelen. Tijdens het wandelen komen de onderwerpen spontaan naar boven. Zo ook dit nummer. Ik schreef het gewoon voor het plezier.

Anurakt deed het conservatorium en is oorspronkelijk geschoold in klassiek gitaar. Hij speelde in meerdere bands, vaak met salsa en cubaanse invloeden.

Bekijk hier dit vrolijke en rake nummer over Purmerend. Leuk? Laat het vooral even weten onder dit bericht!


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.