112

Hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld

Purmerend – De politie heeft maandagochtend 27 april een hennepkwekerij ontmanteld in de Ohmstraat.

In een ruimte bij een bedrijf aan de Ohmstraat werd maandagochtend een kleine hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer 70 hennepplanten.  Alle planten en overige kwekerijspullen werden in beslaggenomen en zullen worden vernietigd.

Wat is het gevaar van hennepteelt?
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is vaak groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via tel.nr: 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:
* Aanwezigheid van hennepgeur.
* Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting.
* Constant zoemend of ronkend geluid.
* Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Bron
Politie
Tags

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Goede zaak.
    Ik wil er niet eens aan denken dat er door, veelal illegaal afgetapte stroom, brand ontstaat en er onschuldigen de dupe worden van dit soort praktijken.
    De kosten die woningcorporaties en/of energiemaatschappijen lijden door dit soort praktijken worden doorberekend aan iedereen die bij hen huurt of klant is: zo worden mensen al gedupeerd.

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
%d bloggers liken dit: