10.9 C
Purmerend
donderdag 18 april 2024
HomePurmerend4 mei herdenken we thuis via RTV Purmerend

4 mei herdenken we thuis via RTV Purmerend

Purmerend – Dit jaar gaan ze niet door: de traditionele stille tocht en de herdenkingsbijeenkomsten op de Kaasmarkt en in de Nicolaaskerk in Purmerend op 4 mei. 

RTV Purmerend maakt een speciale uitzending, waarin onder andere de burgemeester de stad toespreekt en de voorzitter van het 4 en 5 mei Comité, Dick Blokker, de namen voorleest van de gevallenen. Waarin ook de twee minuten stilte in acht worden genomen. De opnames zijn vooraf genomen. Op de Kaasmarkt is dit jaar geen herdenking.

Dick Blokker: “Op 4 mei herdenken we de oorlogsslachtoffers. We herdenken deze keer op een andere plek, thuis op de bank of aan de keukentafel. Maar nog steeds herdenken we samen in verbondenheid, ieder met zijn of haar eigen herinneringen en gedachten. Dit is wat blijft en waar we nu een andere invulling aan geven.”

RTV Purmerend op Ziggo of Facebook

Het 4 en 5 mei Comité Purmerend en de gemeente hebben gezocht naar een invulling om op gepaste wijze stil te staan bij allen die zijn gevallen voor onze vrijheid. RTV Purmerend maakt een speciale uitzending op maandag 4 mei van 19.45 uur tot 20.15 uur. Te zien op: Ziggo kanaal 36, KPN kanaal 1390, rtvpurmerend.nl of de facebookpagina van RTV Purmerend.

In het land

Op verschillende televisiezenders wordt tijdens de Nationale Herdenking om 19.58 uur het signaal Taptoe geblazen, gevolgd door twee minuten stilte om 20.00 uur. Het Nationaal Comité omarmt het initiatief van de Oranjevereniging in Etten-Leur en roept alle blazers van Nederland op het Taptoe signaal mee te spelen vanuit huis. Na de twee minuten stilte klinkt het Wilhelmus. Het Nationaal Comité nodigt iedereen uit om thuis mee te zingen.

Kijk voor meer informatie over de herdenking op www.4en5mei.nl.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,547VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.9 ° C
12.2 °
8.9 °
65 %
2.7kmh
100 %
do
11 °
vr
9 °
za
9 °
zo
10 °
ma
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.